Foto: Velija Hasanbegović

Muzička komedija „Seljačka opera” Darvasa Benedeka i Pintéra Béle, u režiji Andrása Urbána, premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. aprila, s početkom u 19.30 sati.

Mlada je trudna. Mladoženja voli drugu. Njegova polusestra treba da se zaruči za uvijek pijanog šefa željezničke stanice jer će tim brakom očuh dobiti dva jutra vinograda. Sprema se svadba. Čekaju se zaruke. Okupljena je presretna tazbina koja se, naravno, voli svim srcem i širokim osmijehom. Iza čega je jasna računica. I kao da već nije dovoljno svega – pojaviće se i kauboj. S velikim… Velikom količinom novaca. Pošteno zarađenom. Na ovoj svadbi ne postoji niko ko ne krije neku tajnu. I sve tajne će se otkriti odjednom. Pitanje je samo – koliko skandala jedna svadba može podnijeti.

Seljačka opera Pintéra Béle i Darvasa Benedeka, u režiji Andrása Urbána, komad je u kojem svi pjevaju. A ko pjeva – zlo ne misli.

U predstavi igraju Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend koji čine maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina i), Ajnija Germić (violina ii), Sara Kasap (violina iii) i Rastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime potpisuje Adisa Vatreš Selimović, dok je muzička saradnica Lejla Jusić.

Prvo reprizno izvođenje je u četvrtak, 18. aprila, u istom terminu. Nakon toga, publika će predstavu moći pogledati 13. i 17. maja, te 11. juna.

Radno vrijeme blagajne:

– Na dan izvođenja predstava u dva termina: od 9.00-11.30 i od 15.30-19.30 sati.
– Ostalim radnim danima: od 9.00-15.00 sati.