Foto: Velija Hasanbegović

U prepunom amfiteatru Međunarodnog centra za omladinu Novo Sarajevo, danas je u okviru programa „Kultura na ulice“ upriličena dramska predstava za djecu „Ljubiti, samo ljubiti“ rediteljice Renate Carole Gatice, u izvedbi teatra Poco Loco.

 

 

U predstavi su igrali Bruno Kontrec i Maja Katić.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić prema tekstovima Zvonimira Baloga, autorica muzike je Davorka Horvat, scenografkinja i kostimograf su Jasmina Kosanović i Božidar Raos.

O predstavi

Bio jednom jedan mali, smeđi, slinavi stvor. Jako drag, ali i strašno spor. Na leđima on nosi kao ruksak svoju kuću i od nje se nikada nije maknuo ni makac.

Sigurno se pitate kako je to moguće?!

Eto kako: Puž se s kućicom rodio, kao što se slon rodio sa surlom. I dok je Puž slinio i hvalio svoju kućicu, u njegovom vrtu, svijetu i životu pojavila se Ružica, djevojčica glasovita po svojemu glasu. I onda se dogodilo TO – Puž se zaljubio. Ali, Ružici Puž nije bio po volji. Ona je željela da Puž postane junak, heroj, kralj, princ, sportaš ili bar ministar. Zbog Ružice je Puž bio spreman učiniti sve, pa čak i otići od doma, riješiti se kućice! I zato je Puž krenuo u pustolovine.

Sigurno se pitate kakve pustolovine?!

Itekakve!

Prošao je kroz jednu šumu, zapeo kod Carinika, vozio Mačkobus, spasio A razred, preplašio Zmaja, odgovorio na sve Ružičine zagonetke… Budući da kraj nikad nije isti kao početak, znajte da je sve to zapravo bilo potrebno kako bi Puž na kraju svih krajeva spoznao da je on jedan, jedinstven, pravi pravcati čovjek, pardon, PUŽ: točno takav kakav je.

 

„Kultura na ulice 2024!“ nastavlja svoj program u nedjelju, 30. juna u 11:00 sati u Velikom parku, kada će biti izvedena dramska predstava za djecu „Stonoga Goga“ autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

U predstavi igraju: Tena Pataky, Maja Katić i Fabijan Komljenović.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić, scenografkinje su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, kostimska rješenje je uradila Renata Carola Gatica, dok su autori muzike Ivana Đula i Luka Vrbanić.