Ulaznice za baletni spektakl „Orašar“, za najavljeni termin 20. decembra u Bosanskom kulturnom centru, rasprodane su u rekordnom roku, a zbog velikog zanimanja publike, u prodaju su puštene ulaznice za novi termin, 21. decembra.

Kao i za prvu predstavu, ulaznice se prodaju putem sistema Entrio.ba, a mogu se kupiti i na prodajnom mjestu Artikulacija BKC i na platou Skenderije.

Prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta te nagrađivani baletni plesači, okupljeni u prestižni baletni ansambl Ukrainian Classical Ballet, donose pred sarajevsku publiku najpopularniju baletnu bajku za sve generacije.

Praizvedba baleta „Orašar“ održana je u Sankt Peterburgu 18. decembra davne 1892. godine. Odavno prerastavši u pravi međunarodni fenomen, ovaj balet postao je simbolom decembarskog i božićnog ugođaja.

„Orašar“ kojeg će sarajevska publika ovog decembra moći pogledati u dva termina, obogaćen je svjetlosnim efektima, raskošnim kostimima i impresivnom produkcijom. Garancija nezaboravnog doživljaja svakako je i briljantna muzika Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.