Kamerni teatar 55 domaćin je regionalnog festivala RUTA, koji će se održati u periodu od 24. do 29. maja. Ovaj događaj pred našu publiku donosi najbolje produkcije šest istaknutih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje RUTA festivala zakazano je za 24. maj u 20 sati, kada će biti upriličeno premijerno izvođenje nove predstave Kamernog teatra 55 “Potpuni stranci” po tekstu Paola Genovesea, a u režiji Lajle Kaikčije.

Kazalište Ulysses, u koprodukciji sa SARTR-om, 25. maja u okviru festivala RUTA igra predstavu “Othello” W. Shakespearea, u režiji Oksane Dimitriieve, na sceni SARTR-a.

Predstava “Othello”

Uzbudljivo putovanje kroz izuzetne predstave nastavlja se u Kamernom Teatru 55, gdje će Gradsko pozorište Podgorica 26. maja izvesti predstavu “Mislim da treba da razgovaramo” po tekstu Dragane Tripković, u režiji Danila Marunovića.

Dramski teatar Skopje 27. maja izvodi svoju najnoviju predstavu “Hedda Gabler” po tekstu Henrika Ibsena, u režiji Vasila Hristova, dok Mestno gledališče ljubljansko 28. maja donosi predstavu “Čovjek u moru” autora i reditelja Lotosa V. Šparoveca.

Festival zatvara Beogradsko dramsko pozorište, 29. maja sa predstavom “Tiho, tiše” po tekstu Milice Radojčić, u režiji Ane Janković.

Jubilej festivala RUTA

Ove godine slavimo jubilej festivala RUTA. Naime, u maju, u Kamernom teatru 55, pet godina od kada je nastao, festival RUTA će proslaviti dvadeseto izdanje. Za neke obične festivale to bi značilo da im je trebalo dvadeset godina da to postignu. Nama? Samo pet. A tek smo počeli.

Dođite da se družimo i zajedno uživamo u predivnim teatarskim predstavama iz cijelog regiona, a sve iz udobnosti našeg najvećeg malog teatra na svijetu “, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.