U Narodnom pozorištu Sarajevo, 27. maja s početkom u 19.30 sati, premijerno će biti izvedena dramska predstava „Ro i Juju“ autorice i rediteljice Lee Delong. Riječ je o dekonstrukciji tragedije „Romeo i Julija“ Williama Shakespearea u stilu pozorišnog klauna.

U naslovnim ulogama Ro i Juju gledat ćemo Dinu Bajrovića i Aidu Bukvu, dok ostatak podjele čine: Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos te Vedran Vujica.

„Šta se desi kada klaunovi uđu u svijet čuvenog klasika Romeo i Julija? Filmski set. Rediteljica s vizijom i bez novca. Asistentica s notesom i hrpom problema. Jedna filmska zvijezda. Spremačice koje sanjaju o svojih pet minuta slave. Tehničari koji stvaraju nered. Sve je moguće, čak i pojava Falstaffa i Gertrude. Svi oni donose svoju strast i potrebe u svijet haosa, svijet u kojem se ništa ne gradi, ništa se ne događa, ništa se ne postiže, svijet u kojem i najmanja stvar predstavlja ogroman problem. U tom svijetu Ro i Juju otkrivaju jedno drugo i podsjećaju nas na ljubav. Onu čistu i neiskvarenu“, zapisala je dramaturginja Emina Omerović.

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja radi Sanja Džeba, dok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi.

Ulaznice se mogu rezervisati na zvaničnoj web stranici Narodnog pozorišta Sarajevo na ovom linku.

Prvo reprizno izvođenje je u utorak, 28. maja s početkom u 19.30 sati, a sarajevska publika isti naslov moći će pogledati i 14. juna u istom terminu.

Radno vrijeme blagajne:

– Na dan izvođenja predstava u dva termina: od 9.00-11.30 i od 15.30-19.30 sati.
– Ostalim radnim danima: od 9.00-15.00 sati.