Predstava “Ježeva kućica” Pozorišta mladih Sarajevo, u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović, na ovogodišnjem 24. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” osvojila je četiri nagrade.

Nagrada za najbolji kostim pripala je Adisi Vatreš Selimović, nagrada za animaciju Almi Merunki za ulogu Lije, nagrada za animaciju – Saninu Milaviću, Almi Merunki, Ajli Cabrera i Aniti Kajasa za ulogu Ježa, a tu je i kolektivna nagrada za animaciju lutaka.

“Kao što sam spominjao kada je Mario Drmać osvojio nagradu na PIF festivalu u Zagrebu, veliko je zadovoljstvo i čast učestvovati na ovako značajnom festivalu kao što je “Lut fest”, kroz koji već dvije decenije imamo priliku vidjeti značajne predstave kada je lutkarstvo u pitanju. Čestitke Adisi Vatreš Selimović i našim glumcima koji su, pored konkurencije pozorišta iz Srbije, Estonije, Izraela, Francuske i BiH, osvojili četiri nagrade. Moram ovdje istaći naše glumce koji su, u takvoj konkurenciji, osvojili tri nagrade za animaciju lutaka”, kazao je Ismir Fazlić, direktor Pozorišta mladih.

“Na kraju, nagrade su zapravo potvrda naše misije da obnovimo lutkarsku scenu kao prioritet u repertoarskoj politici Pozorišta mladih Sarajevo”, dodao je.