Dramska predstava „Seljačka opera” Darvasa Benedeka i Pintéra Béle, u režiji Andrása Urbána, premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. aprila, s početkom u 19.30 sati.

“Seljačka opera, napisana za dramski ansambl, je gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola s likovima koji sve vrijeme pjevaju, pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati: poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice… I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. S likovima koje gledate svaki dan”, navodi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi Seljačka opera.

U predstavi igraju Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend koji čine maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina i), Ajnija Germić (violina ii), Sara Kasap (violina iii) i Rastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime potpisuje Adisa Vatreš Selimović, dok je muzička saradnica Lejla Jusić.

Prvo reprizno izvođenje  je u četvrtak, 18. aprila, u istom terminu. Nakon toga, publika će predstavu moći pogledati 13. i 17. maja, te 11. juna.

Radno vrijeme blagajne:

– Na dan izvođenja predstava u dva termina: od 9.00-11.30 i od 15.30-19.30 sati.
– Ostalim radnim danima: od 9.00-15.00 sati.