Udruženje za razvoj kulture, nauke i umjetnosti “SCENA” trenutno je u završnoj fazi proba za pozorišnu predstavu “Da li smo same”, koja propituje položaj žena u društvu i njihovu borbu protiv različitih oblika predrasuda i nasilja.

Kroz priču o slobodi, odgoju, transgeneracijskim traumama i naslijeđenim obrascima ponašanja, predstava “Da li smo same” se bavi temama koje su vrlo aktuelne i značajne.

Glavne uloge tumače Irma Alimanović, Antonija Julija Blaće i Nikolina Vujić, koje nas kroz priče povezuju i pronalaze put ka djelovanju i slobodi.

Predstava je nastala po autorskom tekstu i u režiji Amile Terzimehić. Kostimografiju potpisuje No Nation Fashion, dok je producent predstave Udruženje SCENA: Amira Kudumović i Oliver Jović.

Premijera će se održati 1. juna u 19.00 sati u Dječijoj kući Novo Sarajevo (Dom pionira Boško Buha). Ulaz na predstavu je besplatan!

Aktivnost je podržana u okviru projekta “Individualne mjere za jačanje kapaciteta za upravljanje migracijskim tokovima u Bosni i Hercegovini”, koji finansira Evropska unija, a implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Dođite i podržite ovu izuzetnu predstavu koja donosi važne poruke i otvara bitne diskusije!