Foto: Raisa Šehu

U petak, 8. marta, na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu održan je spektakularan koncert pod nazivom “Broadway in BiH”, koji je pružio nezaboravan doživljaj ljubiteljima mjuzikala.

Publika se prepustila uživanju u izvedbama popularnih numera iz najpoznatijih mjuzikala, čime je dašak Broadwaya stigao na domaće pozorišne daske.

Foto: Raisa Šehu

Na koncertu su nastupili izuzetni solisti i glumci sarajevskih teatara, među kojima su bili Lejla Jusić, Nikolina Vujić, Aida Mušanović Arsić, Hana Zrno, Sanjin Arnautović, Kenan Hasić, Nedim Bašić, a orkestar Sarajevske filharmonije je predvodio dirigent Ryan Nelson, gost iz SAD-a, poznati predavač na Odsjeku za teatar na prestižnom Northwestern univerzitetu te osnivač i izvršni direktor internacionalne organizacije za muzički teatar “Broadway Across Borders”.

Foto: Raisa Šehu

Na repertoaru su se našle izvedbe popularnih pjesama iz 15 poznatih mjuzikala, uključujući tri pjesme iz mjuzikla “Pippin” – “Magic To Do” u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, “Corner of the Sky” u izvedbi Sanjina Arnautovića i “Love Song” u izvedbi Hane Zrno i Kenana Hasića, zatim “The Impossible Dream” iz broadwayskog “Man of La Mancha” u izvedbi Nedima Bašića, “A Step Too Far” iz mjuzikla Eltona Johna “Aida” koju su izveli Hana Zrno, Aida Mušanović Arsić i Nedim Bašić, te duet “For Good“ iz mjuzikla “Wicked” u izvedbi Lejle Jusić i Nikoline Vujić.

Sarajevska filharmonija, u suradnji s Ambasadom SAD-a u Bosni i Hercegovini te organizacijom Broadway Across Borders, omogućila je ovo nezaboravno iskustvo ljubiteljima umjetnosti u Sarajevu.

Foto: Raisa Šehu