Komična opera u jednom činu „Telefon“ kompozitora Giana Carla Menottija, u režiji Aleksandra Nikolića, a uz klavirsku pratnju Fuada Šetića, izvedena je večeras na pozorišnom trgu Susan Sontag, u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“.

Publika je uživala u izvedbi prvakinje Opere Narodnog pozorišta Sarajevo Aide Čorbadžić i gostujućeg soliste Opere Narodnog pozorišta Erola Ramadanovića.

U operi su učestvovali i članovi baletnog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo: Selma Štrbo Arnautović, Til Čmančanin, Sabina Sokolović i Marijana Marić.

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je da, kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“ je besplatan.