Šeste večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru izvedena je predstava „Totovi“ autora Ištvana Erkenja, u režiji Andraša Urbana, nastala u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio je Emir Fejzić, dok je Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila Snežana Bogičević.

Glumac Emir Fejzić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog svog prvog sudjelovanja na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” i, samim tim, svoje prve nagrade Mala liska, što ga čini veoma sretnim. Istakao je kako uživa u gostovanjima u Mostaru, posebno u Narodnom pozorištu, jer su mnoge predstave u kojima je igrao ovdje izvođene. Pohvalio je mostarsku publiku zbog njihovog velikog odziva i iskustva u gledanju predstava. Fejzić je rekao da mu nagrada znači kao potvrda za dobro obavljen posao, te da će se truditi opravdati povjerenje žirija u svakoj izvedbi predstave. Nada se da će se vratiti na festival s novim ulogama.

Foto: Narodno pozorište Mostar

Bogičević je rekla da je ovo njena prva nagrada Mala liska i izrazila zahvalnost za svaku nagradu koju dobije. Istakla je da nagrade nisu nešto što traže, ali ih je lijepo dobiti jer predstavljaju priznanje za rad. Dodala je da uspjeh nije samo individualni napor, već rezultat zajedničkog rada na predstavi nje i njenih kolega.

Foto: Narodno pozorište Mostar