×

Kultura na ulice: Na pozorišnom trgu Susan Sontag koncert hora Opere Narodnog pozorišta

Foto: Velija Hasanbegović

U nedjelju, 9. juna s početkom u 20.30 sati, u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“, na pozorišnom Trgu Susan Sontag ljubitelji klasične muzike moći će uživati u spektakularnom koncertu hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo kojim će dirigovati maestro Dario Vučić, uz klavirsku pratnju Danijela Žontara i Fuada Šetića.

Na programu će se naći najljepši horovi iz opera svjetski poznatih kompozitora poput Giuseppea Verdija, Bedřicha Smetane, Georgesa Bizeta, Jacquesa Offenbacha, Emmericha Kálmána te Gaetana Donizettija.

Na koncertu učestvuju hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i solo sopran Laura Kozlinger.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je da, kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz za sve programe u produkciji specijalnog programa NPS-a „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.