Foto: Velija Hasanbegović

Trenutno najpopularniji brend za evente elektronske muzike i posebno osmišljene i kreirane događaje, te specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice!“ jučer su na pozorišnom Trgu Susan Sontag upriličili cjelodnevnu zabavu za sve ljubitelje elektronske scene.

Svoj doprinos dali su i partneri iz najšarenijeg festivala u gradu – Fasada festivala, kroz live act battle u kojem su učestvovali umjetnici Simian Switch, Ndecc, Thisoner, Nush Poke i Tizer.

Sarajevo Matinée je najpopularniji brend za evente koji, osim dobre muzike, posjetiocima nudi zanimljivu kombinaciju umjetničkih performansa, muzike, slikarstva, Street arta, gastro kutaka, fotografije i video produkcije.

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je da, kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“ je besplatan.