Jimmy Carr, jedan od najpopularnijih stand-up komičara današnjice, svoj novi show “Jimmy Carr: Laughs Funny” predstavit će u Sarajevu u sklopu velike regionalne turneje.

Carr je svoju popularnost diljem svijeta produbio s čak četiri Netflix specijala, a ujedno je bio i prvi britanski komičar koji je imao ugovor s ovim streaming gigantom, što su mu uz njegov jedinstveni brend humora, omogućili i brojni drugi projekti i pojavljivanja – redovni je gost na najprestižnijim britanskim i američkim televizijskim emisijama poput Tonight Showa, The Late, Late Showa i Late Night s Conanom O’Brienom.

Britanski The Guardian Carra je opisao kao “komičarskog heroja našeg vremena”, a to je prepoznala i publika te je njegovu posljednju turneju “Terribly Funny” pogledalo više od 1.2 miliona ljudi u čak 45 država i time je postao komičar s najvećom međunarodnom turnejom u historiji.

U Sarajevo, Zagreb, Beograd, Skopje i Ljubljanu Jimmy Carr dolazi sa svojim najnovijim materijalom “Laughs Funny”, sastavljenim od 100 % novog i nikad objavljenog materijala.

Show je predviđen za publiku stariju od šesnaest godina i traje 90 minuta bez pauze te će u svakom gradu biti izveden u potpunosti na engleskom jeziku bez prevoda.

Carr će u sarajevskom BKC-u nastupiti 27. novembra, a ulaznice su po cijeni od 45, 55 i 65 KM dostupne putem sistema Entrio.ba.