Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u utorak, 30. maja, održana je ceremonija dodjele nagrada kojom je završen XXII Festival bh. drame Zenica 2023.

Glumici Narodnog pozorišta Sarajevo, Emini Minki Muftić dodijeljena je specijalna nagrada “Adem Ćejvan” za sjajne glumačke kreacije i ukupan doprinos razvoju teatarske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Nagradu je dodijelio organizacioni odbor XXII Festivala bh. drame Zenica 2023.

Ispred ansambla Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, ali i cijelog kolektiva, čestitamo članici ansambla Drame NPS-a, Emini Muftić, na osvojenoj specijalnoj nagradi ‘Adem Čejvan’. Nagradu koju je dodijelio organizacioni odbor XXII Festivala bh. drame Zenica 2023. dobila je kao dugogodišnja, zaslužna i ugledna bh. glumica, za sjajne glumačke kreacije i ukupan doprinos razvoju teatarske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Čast je i privilegija svakog pozorišta da u svojim redovima ima ovakve umjetnike. Najsrdačnije čestitke glumici koja će svojim radom nastaviti da obogaćuje teatarski život BiH“, kazala je Vedrana Božinović, umjetnička direktorica Drame NPS-a.