Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, 27. januara s početkom u 19.30 sati, premijerno će biti izvedena dramska predstava „Jedan je Muhamed Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

„Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer, jedan je Muhamed Ali“, kazala je Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi „Jedan je Muhamed Ali“.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Za video dizajn zadužen je Zlatan Filipović.

Publika će moći pogledati isti naslov 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem zvanične web stranice Narodnog pozorišta Sarajevo.

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstave u dva termina: od 9.00-11.30 i od 15.30-19.30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9.00-15.00 sati.