Slikarka Alisa Teletović je na svjetskom umjetničkom događaju, venecijanskom Internacionalnom Art Fairu, predstavila tri slike. Izabrane su slike pod nazivom Poljubac, Čekajući početak i Faca, kombinovane tehnike na platnu dimenzija 100×150 cm.

Nalazimo se u vremenu koje je donijelo mnogo tehničkih dostignuća, posrnuli smo kao ljudi i kao bića. Toliko toga negativnog, lošeg i depresivnog, nadvilo se nad nama, tamna strana svijeta isplivava na površinu. Samo od sebe nameće se pitanje kako pronaći sebe u uzburkanom moru.

“Ja ne dozvoljavam da budem plijen, optimistična sam i romantična žena u zrelom dobu, još evalviram da vidim u ozračenom sumraku vremena kako pokazati nadu, ljubav, nježnosti. Slike Poljubac, Faca i Čekajući početak bave se upravo istinskom inspiracijom potrebnom čovjeku”, izjavila je umjetnica Alisa Teletović.

Venice International Art Fair traje od 14. septembra do 05. oktobra 2022. godine, a izložena djela u sklopu izložbe mogu se pogledati u Palazzo Albrizzi Capello u Veneciji.

Umjetnica također izlaže svoja dva djela u Tuzli, 16.09.2022. godine, na INTERBIFEP International Biennial of Portrait, Tuzla, pod naslovima Umor i Znati kada stati. Naslovi radova nagovještavaju kakvo je Alisino viđenje svijeta i društva. Ukazuje nam kako se trebamo centrirati i vratiti sebi, svojim iskonskim osjećanjima, ujedno naći izlaz iz svakog osjećaja tuge, neispunjenosti i zatvorenosti. Duboko prodrijeti u svoju unutrašnjost i pronaći odgovore.

Alisa Teletović slika i radi u svom ateljeu na Čengić Vili u Sarajevu. Ljubitelji prave umjetnosti, uvijek su dobrodošli na šoljicu čaja i razgovore o umjetnosti. Više o umjetnici i njenom stvaralaštvu možete pronaći na stranici www.alisateletovicartist.com.