Svjetski afirmisana sarajevska akademska umjetnica Hanna Dujmović održat će svoju prvu samostalnu izložbu u rodnom gradu u Vijećnici 23. maja 2024. godine.

Naziv izložbe, koju čini kolekcija od 25 slika nastalih u proteklom periodu, odražava dubinu i raznolikost umjetničke mašte koja je oblikovala svaki rad. U ovom izdanju, Dujmovićeva istražuje intimne aspekte svog djetinjstva, preplićući ih s vizijama savremenosti.

Foto: Amna Geljo

Kroz ove slike, umjetnica nije samo oživjela svoje uspomene, već je i stvorila most prema budućnosti. Svaka slika postaje autentičan zapis vremena, pružajući intimne uvide u život umjetnice i njeno vlastito “Igralište mašte”. Nadamo se da će ove slike biti inspiracija i za buduće generacije, podsjećajući ih na važnost sjećanja i sanjarenja u svijetu koji se neprestano mijenja.

Uronite u maštoviti svijet ove umjetnice i prisustvujte izložbi koja će biti praćena performansom, muzikom te koktelom za zvanice.

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, pozivnice za izložbu možete preuzeti u prostorijama Plusminus studija ili u studiju Hanne Dujmović na adresi Kulovića 7, Sarajevo.

Izložba će se upriličiti uz podršku i na inicijativu gradonačelnice Benjamine Karić i Grada Sarajeva.