Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024, koji organiziraju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu uz podršku nastavnika i saradnika s Odsjeka grafičkog dizajna, održaće se u periodu od 22. do 25. maja.

“Pridružite nam se na otvaranju festivala POPUP! u srijedu, 22. maja, u 20.00 sati u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje će biti upriličena izložba radova gostiju – predavača ovogodišnjeg Festivala. Istu noć, druženje se nastavlja na POPUP!arty Opening partyju u Buybook bašti u Radićevoj ulici”, poručili su organizatori.

Tema ovogodišnjeg festivala POPUP! je “Eksperiment u dizajnu”, a shodno tome predavači na ovogodišnjem POPUP!-u su renomirani umjetnici i dizajneri koji u vlastitoj dizajnerskoj praksi ekperimentiraju s različitim konceptima, tehnikama, materijalima, slikom, zvukom i sl.

Predavanja će biti realizirana 23. maja u Galeriji ALU i 24. maja u kino sali Meeting Point, a predavači su: Eyup Kuş (AUT), Eduard Čehovin (SLO), Ajdin Bašić (SLO), Nikola Radeljković (CRO) i Ivan Juretić (CRO).

U večernjim satima 23. maja održaće se Izložba studentskih radova “Eksperimentala” i PechaKucha Night Sarajevo u prostoru Europe House.

U prostorijama ALU 25. maja će se otvoriti Izložba – prezentacija radova realiziranih u sklopu radionica na ALU.

Za više informacija o sadržaju ovogodišnjeg POPUP!-a posjetite www.popupfest.net te Facebook i Instagram stranice festivala.

Predavanja, izložbe, PechaKucha Night Sarajevo i opening POPUP!arty su otvorenog tipa i ulaz za sve zainteresirane je slobodan!

POPUP! festival organiziraju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu uz podršku nastavnika i saradnika s Odsjeka grafičkog dizajna te prijatelja POPUP!-a, kao i sponzora koji su omogućili njegovu organizaciju.