Na adresi Nedima Filipovića 4A, u sarajevskom naselju Čengić Vila, u četvrtak u 19 sati upriličeno je otvorenje umjetničkog ateljea Alise Teletović. Atelier, atelje, druga kuća, utočište, slikarski studio u kojem nastaju umjetnički radovi, gdje se čuje tišina, gdje se razgovara sa sobom i gdje se okupljaju slične duše, duše koje vide nešto više, osjećaju i vole srcem.

“Umjetnost je živa i živi u meni. Bila je ovo noć za pamćenje, jedan novi iskorak u mom radu i stvaranju. Pričaćemo, družiti se i ispunjavati Atelje istinskim autentičnim slikama”, kaže slikarica Alisa Teletović.

Alisa je istaknuta savremena umjetnica sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom. Diplomirala je Bakalerat umjetnosti i Elektronski dizajn i interaktive medije u Melbournu na RMIT Univerzitetu. Izlagala je u galerijama i muzejima u Australiji, Evropi, a za svoj osebujan stil dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Nakon dolaska iz Australije, i niza uspješnih izložbi održanih u regiji i svijetu, otvara vrata Ateljea. Samo ove godine, Alisa je  pozvana da izlaže u Tuzli, Veneciji, Rimu i Beogradu gdje je, uz svoje slike, ujedno predstavljala Bosnu i Hercegovinu.