Piše: Merima Smajlović

Na 38. godišnjem LowellArts West Michigan Art natjecanju, imala sam čast biti izdvojena među više od 100 talentiranih sudionika, primivši pohvalno priznanje za svoj rad “Kiss of the Future” u kategoriji miješanih medija. Ova nagrada predstavlja za mene mnogo više od samog priznanja – ona je potvrda mog umjetničkog izraza i kritičkog osvrta na društvene vrijednosti koje istražujem.

“Kiss of the Future” spaja različite medije — od markera i tuša do uljanih štapića i akrila — služeći kao sredstvo za istraživanje fasade ljepote, uloge medija u oblikovanju identiteta i kritike nedostižnih ideala savršenstva. Uživam u istraživanju i uključivanju različitih medija u stvaranje svojih radova.

Kiss of the Future

Otkako sam se doselila u Ameriku i posvetila umjetnosti, radim neprestano, uz stalnu podršku kuratora i ljubitelja umjetnosti. Ta podrška nadmašila je moja očekivanja, potvrđujući da je umjetnički izraz ključan dio zajednice koja njeguje kreativnost i inovaciju.

LowellArts, s tradicijom dužom od četiri desetljeća u promicanju umjetnosti, omogućio mi je dijeljenje mojih viđenja sa širom zajednicom. Izrazito sam zahvalna članovima LowellArtsa i žiriju, posebno Candice Chovanec, na prepoznavanju i podršci mom radu.

Biti dio ove umjetničke zajednice i doprinijeti svojim glasom u razgovoru koji nadilazi tradicionalne medije i forme ima duboko značenje za mene. Nastavit ću istraživati, izazivati i dijeliti svoj rad, s nadom da ću inspirirati promišljanja i dijalog unutar naše zajednice i šire.

Za 2024. i 2025. već su planirane nove izložbe i projekti na kojima radim, što je put ispunjen strašću, otkrićima i neprocjenjivim ljudskim povezivanjem. To je putovanje koje zahtijeva moju posvećenost 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, ali isto tako mi pruža neizmjernu radost i zadovoljstvo.