Foto: Ivan Hrkaš

Zahvaljujući slow fashion brendu Citoyenne K. iza kojeg stoji Marijana Kramarić naučili smo odjevne predmete posmatrati kroz njihovu transformativnost i fleksibilnost, sposobnost da se prilagode osobenostima žene koja ih nosi, zadržavajući pritom neupitnu eleganciju, a taj put nastavlja i nova kolekcija Lala's Dream.

„Kolekcija je nastavak mog promišljanja odjevnog predmeta kao dijela identiteta. Ništa se puno nije promijenilo, i dalje u svemu tražim prirodnu autentičnost i ljepotu, posvećujem pažnju transformativnom efektu kroja i materijala, a modeli su namijenjeni gotovo svakom tipu građe tijela, teže udovoljiti sitnim nepravilnostima i istaći ljepotu koju svi posjedujemo. Kao i u prethodnim kolekcijama, odabir materijala pao je na svilu, brokat i žersej“, ispričala nam je Marijana Kramarić o odjevnim komadima iz kolekcije Lala's Dream.

Kolekciju Lala's Dream na svojim je fotografijama ovjekovječio fotograf i dugogodišnji Marijanin prijatelj Ivan Hrkaš. Za razliku od klasičnih editorijala snimane bez make upa, analogne, sirove i autentične, ove fotografije ističu svu prirodnu ljepotu ambijenta u kojem su nastale, zelene oaze u centru grada i životnog prostora umjetnice Lale Raščić, kao i bezvremenost komada Citoyenne K.