Izložba fotografija “Journey to Infinity” autora Zorana Milišića bit će otvorena 15. maja u 19 sati u galeriji Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Na otvorenju će biti promovirana i istoimena knjiga.

“Pridružite mi se na dubokom fotografskom putovanju koje nadilazi puke prizore krajolika, zadirući duboko u bit čovječanstva. Moja putovanja kroz Nepal, Tibet i Himalaje, s kulminacijom na svetoj planini Kailash, uhvaćena su u živopisnim detaljima, odražavajući potragu ne samo za krajolicima, već i za unutarnjim otkrićem”, naveo je Milišić.

Zoran Milišić

Kroz svoje ranijie projekte, kao što su “Mirrors of Me” i “Innocence”, istraživao je univerzalnu vezu koja nas sve povezuje – izvan rase, uvjerenja, statusa i ostalih nametnutih, izvanjskih podjela. Ove su fotografije više od slika; one su potraga za razumijevanjem, istraživanje naše zajedničke humanosti u svijetu koji se često čini isključenim i vještačkim.

Doživite tihi dijalog između gledatelja i gledanog, neizgovorenu razmjenu koja prevazilazi okvire, dodirujući dušu. Ova kolekcija nije samo pogled na različite kulture i udaljene krajolike, već i ogledalo koje odražava naše zajedničko putovanje prema razumijevanju, suosjećanju i, konačno, jedinstvu.

“Journey to Infinity” poziv je da pronađemo jasnoću u tišini, da vidimo i svijet i sebe novootkrivenim očima.

Za izložbu koja će biti otvorena do 19. maja, dizajn plakata, korica i prelom knjige radio je Neven Šotra.