Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u srijedu, 01. 03. 2023. godine, u sarajevskom BKC-u očekuje vas niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje. Programi se održavaju u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“, a generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Kantona Sarajevo.

Ovogodišnji program obilježavanja jednog od najznačajnih praznika za našu državu sastojat će se iz više segmenata i zamišljen je tako da posjetioci, tokom prazničnog dana, na istom mjestu mogu pratiti nekoliko prigodnih, konceptualno različitih sadržaja, koji će se, uz posebnu scenografiju i uz direktno prenošenje putem video ekrana, dešavati istovremeno u različitim prostorima i na različitim pozornicama sarajevskog BKC-a, zgrade koju mnogi smatraju jednom od najljepših i najznačajnih historijskih građevina, ne samo u Sarajevu, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Budite dio nesvakidašnjeg cjelodnevnog provoda i praznične atmosfere! Dođite na Dan nezavisnosti u 11 sati u sarajevski BKC i povedite malu raju, najmlađe sugrađane, na dječiju predstavu „Gdje se krije svijet čarolije“.

U programu za djecu, ali  i za sve ostale koji su raspoloženi za zabavu i druženje, učestvuju glumci Ana Tikvić i Kemal Čebo, Mirsad Abdagić-Kike i plesni studio Aurora – KUD Baščaršija.

Poslušajte kakav je DJ set i klupski program, koji će trajati od 20 do 24 sata, domaćoj publici pripremio DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion, klupsko ime koje je već dugi niz godina sinonim za odličnu old school i modernu elektronsku muziku. Bez sumnje jedan od najcjenjenijih bh. DJ-eva i producenata sa svojim jedinstvenim stilom i karakterističnim zvukom posjetiocima obećava pregršt dobre zabave i vrhunsko miksanje funk, soul, oldschool hip-hop i moderne elektroničke muzike.

Prisustvujte i svečanom tematskom programu koji je povodom 1. Marta osmislio i uživo će, uz prisustvo publike, sa pozornice iz velike dvorane BKC-a, voditi doajen bh. novinarstva, Senad Hadžifejzović, zajedno sa svojim specijalnim gostima.

Skupa sa Senadom Hadžifejzovićem, nekoliko eminentnih voditeljskih imena će iz Velike dvorane i Galerije BKC-a, uživo uz prisustvo publike, voditi razgovore sa mnogobrojnim reprezentativnim gostima iz svijeta muzike, glume, politike, novinarstva, književnosti, univerzitetskim profesorima, istaknutim ličnostima iz društvenog i javnog života Bosne i Hercegovine.

Svečani praznični program odvijat će se uživo pred publikom, uz posebnu scenografiju i uz direktno prenošenje putem video ekrana, a trajat će od 18,45 do 20,30 sati i prenosit će se putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog Dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA.

U okviru muzičkog dijela programa, za dobru svirku i praznično druženje pobrinuće se i cover bendovi, „Bluesa“ i „Grupa Dernex“ koji će od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC-a izvoditi najbolju domaću i stranu pop i blues-rock muziku, dok će se, paralalelno sa tim događajem, u Atriju BKC-a nastaviti svirka i dobra zabava uz DJ muziku koju će puštati Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

Ulaz za sve programe je slobodan! Detaljnije informacije o kompletnom prazničnom programu planiranom za Dan nezavisnosti BiH, 01.03.2023. godine, potražite na web stranici Bosanskog kulturnog centra KS putem linka www.bkc.ba.