Turistička zajednica Kantona Sarajevo poziva udruženja, pravna i fizička lica da prijavom kvalitetnih projekata na Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“ predstojeću turističku sezonu obogatimo brojnim događajima koji će stvoriti dodatne motive dolaska i dužeg boravka turista u Kantonu Sarajevo.

U cilju smanjenja sezonalnosti i produženja zimske sezone realizacija projekata/programa predviđena je za period od  01. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.

Javni poziv je namjenjen za projekte čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi iz različitih oblika turizma, koji daju pozitivne, vidljive i samoodržive rezultate, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Dodjelom bespovratnih finansijskih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo sufinansirat će se projekti/programi iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave i gastronomije, a prednost imaju projekti koji će se održavati na otvorenim prostorima.

Prijava na Javni poziv se vrši putem Obrasca prijave koji se može preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, a poziv je otvoren do 21. septembra.