Draga djeco, naši mladi kreativci, zaljubljeni u umjetnost i maštu, vi koji želite da se radost FEDU festivala nastavi. S vama smo i 16. septembra u našoj ljetnoj festivalskoj radosti, produžetku snova, imaginacije i zabave. Radujemo se i nagrađujemo najbolje.

U subotu, 16. septembra, vodimo vas kroz ulice našeg grada najavljujući kreativne radionice i koncert FEDU mladih muzičara.

Budite s nama na našem defileu kroz grad od 13 do 17 sati, budite u Pozorištu mladih na kreativnim radionicama “Kreativna pričaonica” i “Poklon za moga druga”, a onda u 20 sati u sali Pozorišta mladih prisustvujte čarobnim zvucima koji dolaze iz gitara, s klavira i iz glasova naših vokalnih solista i instrumentalista, polaznika škola IMTM, Suncokreti i Mimika Music School. Sretni smo da ćemo im tom prilikom uručiti zaslužene nagrade.

FEDU je uvijek uz naše mlade i talentirane kreativce: mlade pisce, muzičare, likovnjake, multimedijaliste… Neka se radost učenja i zabave nastavi! I to sve uz podršku i u partnerstvu s Općinom Centar koja je stala iza projekta koji afirmira stvaralaštvo mladih. Hvala Općini Centar i svim našim prijateljima i suradnicima!

Vidimo se u Pozorištu mladih Sarajevo! Ulaz je besplatan.

FEDU Summer Fest 2023 programski je nastavak Festivala dječje umjetnosti, koji je prvi međunarodni takmičarski umjetnički festival u BiH i regiji, održan do sada devet puta, u okviru kojeg se afirmira književnost, muzika, pozorišna i likovna umjetnost za djecu i mlade, multimedijalnost, kao i druge vrijednosti koje iz toga proizlaze, a sve u cilju umjetničkog odgoja mladih i podrške razvoju dječje kreativnosti u BiH.