FASADA festival, u saradnji sa Garden of Dreams, prošle subote upriličio je spektakularan cjelodnevni događaj.

Smješten na jedinstvenoj lokaciji, ovaj događaj spojio je umjetnost graffita i muziku. Zahvaljujući vrhunskim umjetnicama i umjetnicima, Tunel Ciglane pretvoren je u žarište urbane kulture, koje je posjetiteljima pružilo zabavu za pamćenje.

Atmosferu su zagrijavali NYCA x NONYX, a potom je nastupio KONTRA, čiji je 50 yrs of Hip-Hop DJ set bio sjajna uvertira za nastup After Affair. Poznati dvojac je publiku počastio extended set-om, pa je stotine ljudi plesalo sve do ponoći.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti proces nastajanja graffita u kojem je učestvovalo preko dvadeset umjetnika i umjetnica iz Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, Francuske, Rusije, Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su u tunelu ostavili svoj trag. Posebnu pažnju posjetitelja privukli su francuski umjetnik Skio, te Bahek i Th-iks, dvojac porijeklom iz Rusije.

Ovim događajem zvanično je otvoreno treće izdanje FASADA Festivala, koji će trajati do 10. septembra. U okviru Festivala bit će oslikano 5 murala u naselju Višnjik, dok će u Galeriji Manifesto 7. septembra biti otvorena izložba pod nazivom “Catching lines”, kao i niz drugih događaja posvećenih uličnoj umjetnosti.