Na pozorišnom trgu Susan Sontag u utorak, 9. maja, s početkom u 18:00 sati, na Dan pobjede nad fašizmom dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će program pod nazivom „Sarajevo, poezija i proza o gradu“, a koji je posvećen gradu Sarajevu.

Glumci i glumice NPS-a će, uz DJ Kazumi, na Trgu Susan Sontag izvesti tekstove koji govore o gradu Sarajevu, autora Abdulaha Sidrana, Tina Ujevića, Ive Andrića, Lorensa Darela, Miljenka Smoje, Aleksandra Hemona…

U programu će učestvovati članovi dramskog ansambla: Belma Salkunić, Sanela Pepeljak, Emina Minka Muftić, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Mak Čengić, Nerman Mahmutović i Riad Ljutović.

Program „Sarajevo, poezija i proza o gradu“ će biti izveden u sklopu Dana Kantona Sarajevo 2023.

Dođite da vidite zašto se u Sarajevu ne može živjeti i zašto iz njega nije moguće otići“, navodi se u saopćenju Narodnog pozorišta Sarajevo.

Dani Kantona Sarajevo 2023.

Dani Kantona Sarajevo 2023. koji se tradicionalno održavaju od 2. do 9. maja, ove godine donose sadržajan program sa više od 60 različitih dešavanja. Publici će biti ponuđeno mnoštvo besplatnih sadržaja: pop-rock i jazz koncerti, teatarske predstave, programi za djecu, izložbe, promocije knjiga, nastupi folklornih ansambala, zdravstveni pregledi, itd. na različitim lokacijama širom Kantona Sarajevo.

Ulaz na sve programe je besplatan.