Foto: Dženat Dreković

I ovog decembra vrijedne pletilje Udruženih za ljubitelje ručnog rada i prirodnih materijala pripremaju Veliku novogodišnju zabavu pletenja kojom obilježavaju još jednu uspješnu poslovnu godinu.

U prethodnih više od deset godina, pletilje Udruženih su ručno isplele 300.000 odjevnih predmeta, a kvaliteta njihovog rada učinila je da modne kuće iz svih dijelova svijeta odaberu upravo bosanskohercegovačke pletilje za svoje saradnice. Agnes B, Maiami, Muhlbauer, Allude, Jean Patou, In Wear, samo su neki od brendova iz Francuske, Njemačke, Španije, Belgije, Austrije, Danske, Holandije, Japana i Sjedinjenih Država s kojima Udružene sarađuju.

Za ovogodišnju Veliku zabavu pletenja koja će biti organizirana u Hotelu Evropa 2. i 3. decembra, Udružene su pripremile i posebno iznenađenje. Osim što će ručno rađene odjevne predmete od najfinijih materijala poput svile, alpake, kašmira i mohera prodavati po posebnim cijenama, nižim do 50%, Udružene su za ovu decembarsku zabavu osmislile posebnu „Zero waste“ kolekciju u limitiranoj količini. Unikatni modeli, atraktivne kombinacije boja, kvalitetni materijali i popularne cijene odlikuju ovu opuštenu i veselu kolekciju koju čine ručno pleteni kaputi, džemperi, kape, šalovi, rukavice kao i kućni asesoari. Po znatno sniženim cijenama moći će se kupiti i raznovrsni modeli kapa, šalova i rukavica modne linije Kio, koju su prije nekoliko godina pokrenule Udružene.

Velika novogodišnja zabava pletenja će tokom subote i nedjelje, 2. i 3. decembra, od 10.00 do 19.00 sati u hotelu Evropa okupiti ljubitelje rukotvorina i ručno rađenih odjevnih predmeta od finih materijala. Upoznajte pletilje Udruženih i odaberite za sebe i svoje najdraže odjevne predmete koji će vam uljepšati tmurne zimske dane.