U svijetu mode, u kojem postoji priča iza svake fotografije, Sedina Memagić je već dugi niz godina tiha, ali moćna figura iza mnogih od najupečatljivijih kampanja Alma Ras brenda. Pod njenim vodstvom kao art direktorice, kreirano je više od šezdeset nezaboravnih kampanja koje su privukle mnoge da se vežu za ovu kompaniju i istoimeni brend.

“Key Capsule Collection”, koja s ponosom predstavlja krunu Sedininog rada, nosi njen vlastiti pečat, uključujući njeno iskustvo, kreativnost i osjećaj za estetiku. Svaki komad ove kolekcije nosi neizbrisivu umjetničku viziju, donoseći novu dimenziju trendova, snage i samopouzdanja. Namijenjena savremenoj poslovnoj ženi, kolekcija se sastoji od komada koji su ne samo moderni, već i praktični. Svaki artikal je pažljivo dizajniran kako bi se uklopio u dinamičan život savremene žene, a najviše u prilikama koje su rezervisane samo za nju.

Jedan od neizostavnih komada u ovoj kolekciji je klasična bijela majica od organskog pamuka, s romantičnom porukom na krajevima rukava: “Dance me to the end of love”. Zahvaljujući nježnom ali čvrstom pamuku, željet ćete je nositi svakodnevno i u svim prilikama.

Donje rublje  inspirisano je sportskim linijama, ali izrađeno od najudobnijeg, mekanog pamuka. Šorc i široke hlače dolaze u nježno rozoj i baby plavoj boji s trendovskim prugama, užim i širim. Kolekcija također donosi totalni zaokret s neobičnim košuljama koje se kopčaju samo na kragni, a njihova mogućnost kombinacije probudit će u svakoj ženi stilistkinju.

U kolekciji se našao mantil, special limited edition kao pravo osvježenje sa svojim jedinstvenim dezenom koji daje dašak glamura i luksuza cijeloj kolekciji. Viskozna podstava mantila pružit će osjećaj lakoće i prozračnosti. Ovaj komad dolazi u samo 100 primjeraka i trenutno je dostupan kroz pre-order opciju.

Kao snažan simbol kolekcije, korišten je ključ koji predstavlja otvaranje dosad skrivenih prostora osobnosti. Otvaranje ovih ‘vrata’ ne samo da omogućuje pristup unutrašnjem svijetu Sedine Memagić, već i simbolizira njeno ‘otkrivanje’ pred njihovim kupcima. Ovaj čin otkriva nju onakvu kakva zaista jeste – otvorena, iskrena i emotivna. Kroz ovaj simbol, svojim kupcima nude pristup njenim autentičnim mislima, osjećajima i pričama, stvarajući dublju i iskreniju vezu između brenda Alma Ras i zajednice.

Zavirite u Sedinine tajne prostorije i otkrijte novu kolekciju dostupnu isključivo online na alma-ras.com.