Domaći modni brend Tea Atelier predstavio je novu kolekciju odjevnih komada i modnih dodataka. U fokus ove kolekcije postavljeni su esencijalni modni komadi, kao što su ženska odijela, košulje, mini haljine, lagane bluze, kombinirani sa “mix and match” svilenim i kožnim narukvicama, koje zaokružuju cjelokupni dojam. Forma odjevnih komada je minimalistička, ali raskošan kolorit i slikarska sinteza ornamenta i autoportreta daju im karakter i smionost.

Osnivačica brenda Tea Atelier, Tea Zubović je akademska slikarka koja je svoju privrženost umjetnosti pretočila u modu, te pod brendom Tea Atelier kreira luksuzne odjevne komade koji čine da na sebi nosite prava umjetnička djela. Inspirisana velikim imenima historije slikarstva, ali i puna motiva Teinog ličnog slikarstva, ova odjeća plijeni pažnju svojom neponovljivošću i predstavlja interakciju svakodnevnih nosivih komada u kombinaciji sa slikarskim motivima upečatljivih boja, te na taj način balansira na granici između umjetnosti i pragmatičnog odijevanja.

Nastojeći napraviti što kompletniju kolekciju, pored odjeće, kolekcije brenda Tea Atelier sastoje se i od ručno oslikanih modnih dodataka, a svi komadi su unikatni. “Za izradu kolekcije koristim visokokvalitetne luksuzne materijale pogodne da se na njima slika, a to su svila i koža. Sve kolekcije Tea Atelier imaju ograničen broj komada s obzirom na kompleksnost izrade”, naglašava Zubović, pojašnjavajući da je proces izrade odjeće i modnih dodataka kompleksan upravo zbog svoje jedinstvenosti i ručnog oslikavanja. “Sve započinje izborom teme za kolekciju, potom izborom kolorita i materijala, razradom te ideje u skicama, a zatim slijedi krojenje. Iskrojene dijelove svile i kože potom oslikavam. Slikanje na svili je tehnički vrlo zahtjevno jer iziskuje preciznost i strpljenje, a ne ostavlja prostora za greške. Nakon slikanja slijede šivanje i finalizacija svakog ručno oslikanog komada nosive umjetnosti.”

Cijelu kolekciju istražite na www.atealier.com

Model: Adna Zrno
Foto: Maja Topčagić
Make up: Naida Melić
Frizura: Amra Trnčić

Sve novosti o brendu Tea Atelier pratite na Instagramu instagram.com/atealier_official/ i na njihovoj Facebook stranici facebook.com/atealier