Legendarna glumica Sophia Loren slavna je kuma flote MSC Cruisesa, a snažna veza traje gotovo 20 godina. Međunarodno poznata filmska zvijezda utjelovljuje srž MSC Cruisesa svojim europskim stilom i glamurom. Kao jedna od najvećih ženskih zvijezda klasičnog holivudskog filma, Sophia Loren je posjetila neke od najpoznatijih svjetskih destinacija i gaji strast prema putovanjima. Uoči predstavljanja broda MSC Seascape u New Yorku, nagrađivana glumica je podijelila popis svojih omiljenih destinacija koje je posjetila tijekom godina.

Sophia Loren je komentirala: „Tijekom svog života sam imala privilegiju posjetiti neka od najljepših mjesta na svijetu pa je bilo teško odabrati samo nekoliko za ovaj popis. Ono što čini ove destinacije tako posebnim su jedinstvena iskustva koje sam doživjela u svakoj od njih, od imenovanja glamuroznog broda do stvaranja posebnih uspomena s obitelji. Putovanja su za mene doživljaj novih ljudi i mjesta te, zauzvrat, ponovno otkrivanje samog sebe. Svaka od ovih destinacija pruža šik atmosferu za opuštanje i uranjanje u novo mjesto i njegovu jedinstvenu kulturu.“

Krštenje broda MSC Splendida

MSC Cruises nudi uistinu globalno iskustvo, a ove zime će ponuditi 21 moderan brod koji će ploviti do više od 190 najtraženijih svjetskih destinacija u 85 različitih zemalja uključujući i destinacije koje preporučuje Sophia Loren. Od kozmopolitskih metropola do gradova prožetih kulturom i poviješću ili pak tropskih oaza, njezine top destinacije koje ne smijete propustiti posjetiti uključuju:

  1. New York: Pun energije, blještavih svjetala i poznatih znamenitosti, New York nudi doživljaje za svaki tip putnika. Sophia Loren će 7.12.2022. imenovati brod MSC Seascape koji će biti usidren na Manhattanu, a to će ujedno biti i prvi brod kršten u „gradu koji nikada ne spava“. Svečanost odražava predanost MSC Cruisesa sjevernoameričkom tržištu kružnih putovanja uz brod MSC Meraviglia kojem će počevši od 4. mjeseca 2023. godine Brooklyn Cruise Terminal biti matična luka.

Preporučeni itinerer: 10-noćni itinerer Kanada & Nova Engleska brodom MSC Meraviglia

  1. Barcelona, Španjolska: Ova omiljena destinacija poslužila je kao kulisa svečanosti imenovanja broda MSC Splendida 2009. godine i već je godinama česti odabir Sophije Loren za odmor. Uz živahni gradski život, prvoklasne muzeje umjetnosti i dizajnerske restorane, barove, galerije i trgovine, ne iznenađuje što je ovaj grad jedan od top destinacije holivudske ikone. Gosti ga mogu posjetiti na jednom od MSC-ovih popularnih mediteranskih itinerera.

Preporučeni itinerer: 7-noćno krstarenje Mediteranom brodom MSC Opera

  1. Karibi: Dom netaknutih bijelih pješčanih plaža, tirkiznog mora i MSC Cruisesovog vlastitog privatnog otoka, Ocean Cay MSC Marine Reserve-a, Karibi su savršeno mjesto za opuštajući bijeg. MSC Cruises i Sophia Loren su 2021. godine na Ocean Cayju imenovali brod MSC Seashore kao dio službenog otvaranja otoka. Jedinstvena privatna otočna destinacija i morski rezervat osmišljeni su kao dio posvećenosti kompanije okolišu. Prirodna ljepota Kariba čini ih jednom od omiljenih destinacija ove glumice. MSC Cruises će ponuditi krstarenja do Ocean Cayja i Kariba na svom najnovijem brodu MSC Seascape počevši od 12. mjeseca 2022.

Preporučeni itinerer: 7-noćno krstarenje Karibima i Bahamima brodom MSC Seascape

  1. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati: S najvišim zgradama na svijetu, najluksuznijim hotelima i najhrabrijom arhitekturom koja koegzistira s povijesnim palačama, Dubai je destinacija prepuna čarobnih doživljaja i zadivljujućih pogleda. U Dubaiju se 2021. godine održala svečanost imenovanja broda MSC Virtuosa kada je kuma Sophia Loren prerezala vrpcu te poželjela dobrodošlicu gostima na brod.

Preporučeni itinerer: 3-noćni itinerer Dubai, Abu Dhabi i Katar na brodu MSC World Europa

  1. Grčki otoci: S bogatom povijesnom i kulturnom baštinom u kombinaciji sa zadivljujućim krajolicima i fantastičnim dugim pješčanim plažama te malim zaljevima i skrivenim uvalama, grčki otoci su diljem svijeta poznati kao destinacija koju morate posjetiti. Sophia Loren je učinila slavnim otok Hidru 50-ih godina kada se na filmskom setu zaljubila u ljepote Grčke.

Preporučeni itinerer: 6 ili 7-noćna krstarenja Mediteranom brodom MSC Armonia

  1. Kopenhagen, Danska: Još jedno popularno mjesto snimanja za glumicu, Kopenhagen pruža energičnu i modernu atmosferu s kompaktnim gradskim središtem. Kultura kafića prožima grad, a vrhunski muzeji čekaju putnike željne otkrivanja jedinstvene umjetnosti i povijesti ovog grada. Izleti MSC Cruisesa uključuju istraživanje uređenih vrtova, koncerte na otvorenom i prekrasne dvorce. Gosti mogu istražiti ovo omiljeno mjesto Sophie Loren na nizu krstarenja sjeverom Europe koje nudi ova kompanija.

Preporučeni itinerer: 7-noćno krstarenje sjeverom Europe brodom MSC Fantasia

  1. Napulj, Italija: Sophia Loren ima lijepa sjećanja na odrastanje u Napulju, Italija. U ovoj destinaciji se nalazi užurbana mediteranska luka s nizom jedinstvenih mjesta koja čekaju da ih otkrijete. Od povijesnih ulica do živahnih četvrti, talijanska kultura prisutna je u svakom kutku rodnog grada proslavljene glumice. Na mediteranskim itinererima ćete pronaći izlet u Pompeje – jedno od najvažnijih trgovačkih središta Kampanije i mjesto erupcije Vezuva.

Preporučeni itinerer: krstarenje Mediteranom od 6 ili 7 noći brodom MSC Bellissima