Smart igračke tim djeluje na tržištu Bosne i Hercegovine i bavi se isključivo prodajom drvenih igračaka namijenjenih djeci svih uzrasta, a čini ga grupa mladih roditelja koji su se okupili sa ciljem da ponude visokokvalitetne, drvene edukativne igračke za djecu. Smart igračke tim prati trendove, istražuje kretanja u sferi igre kao discipline od izuzetne važnosti za pravilan razvoj djece, ujedno prateći novitete u oblasti Montessori pedagogije.

“Cilj nam je omogućiti brz i jednostavan pristup kvalitetnim edukativnim igračkama, te podići standard u ovoj oblasti, pružajući roditeljima sigurnost da su igračke koje kupuju za svoju djecu izrađene od prirodnih materijala i da su namijenjene razvoju djeteta. Drvene edukativne igračke su izuzetno važan alat u razvoju i učenju djece. One pružaju priliku da se djeca zabave dok uče i istražuju svijet oko sebe na interaktivan način. Iz tog razloga, drvene edukativne igračke su postale popularan izbor među roditeljima i odgajateljima.”

Smart igračke tim prepoznaje važnost ovog tipa igračaka u razvoju djece, te nastoji ponuditi širok izbor igračaka koje će pomoći djeci da razviju kreativnost, motoričke sposobnosti, logiku, te da rješavaju probleme na inovativan način.

“Svi proizvodi Smart igračaka su izrađeni od visokokvalitetnog drveta, što garantira dugotrajnost i sigurnost za djecu. Iz tog razloga, mi smo uspostavili saradnju sa vrtićima širom Bosne i Hercegovine, udruženjima i ustanovama koje pomažu djeci sa poteškoćama u razvoju, i neizmjerno smo sretni što možemo doprinijeti skromnim poklonima za ove ustanove. Citat Marije Montessori koji glasi ‘Pomozi mi da to učinim sam’ naglašava važnost pružanja djetetu slobode i neovisnosti u učenju i istraživanju svijeta oko sebe. Vodeći se ovim citatom, mi smo osmislili svoj slogan koji najbolje oslikava našu misiju: Igračka je dječji prvi učitelj, zato birajte (kupujte) pametno”, poručuju iz Smart igračke tima.

Ponuditi djetetu mogućnost da kroz ono što ono najbolje zna, a to je igra, razvije vještine i sposobnosti, cilj je kojem svakodnevno teže.

“Djeca će sigurno osjetiti radost i zahvalnost kada dobiju na poklon novu igračku, ali sa drvenim, edukativnim igračkama i roditelji mogu da budu sigurni i spokojni, znajući da pružaju djeci mogućnost da se igraju i razvijaju različite vještine koje će im kasnije koristiti. Sve igračke u našoj kolekciji su dizajnirane da budu privlačne i zanimljive djeci, te da ih potiču na istraživanje i učenje kroz igru. Ako razmišljate o kupovini igračaka za djecu, razmotrite prednosti koje pružaju drvene igračke. Naša djeca se vrlo rado igraju svojim drvenim igračkama i uvijek su im glavni izbor kada biraju igru.”

Ako želite da vaša djeca uživaju u sigurnoj, trajnoj i ekološki prihvatljivoj igri, drvene igračke su savršen izbor. Vrlo jednostavno ih je poručiti i u roku od 1-3 radna dana imati na svojoj adresi.

Sve o projektu, Smart igračkama i njihovoj misiji, možete saznati putem web stranice www.smart-igracke.ba, te na njihovom Facebook ili Instagram profilu.