Ukoliko ste nekada vidjeli posebnu kožnu torbu ili ruksak, koji svojim šarenilom, prugicama, kockicama, siluetama i tradicionalnim motivima, čini jedinstvo, istinsku cjelinu sa svojom vlasnicom, vrlo moguće je da ste vidjeli Saso Mange, bh. brend koji se bavi izradom predmeta od prirodne kože i koji je postao znak prepoznavanja među ženama, ljubiteljicama unikatnih modnih dodataka.

S obzirom na to da smo među prvima pisali o ovom bh. brendu, zanimala nas je kratka retrospektiva njihovog rada u posljednjih nekoliko godina.

“U međuvremenu, naša radionica se iz Sarajeva preselila u Mostar. Grad svjetlosti oduvijek je bio inspiracija mnogim umjetnicima, pa tako i meni. Onda je došlo vrijeme pandemije, koje je za Saso Mange bilo jako uspješno i inspirativno. Ljudi su bili više vezani za kuću i internet kupovinu, pa je potražnja bila jako velika. Samim tim, moralo se i više raditi, a svi koji stvaraju, znaju da više rada znači više inspiracije i kreativne energije.

Izuzev što se konstantno radilo na kvaliteti i dizajnu, Saso Mange je, također, prepoznat kao nešto jako vrijedno što dolazi iz Bosne i Hercegovine, te je uvršten u digitalni vodič umjetničkih zanata Homo Faber Guide, vodič koji nudi pristup najboljim majstorima, zanatlijama, umjetnicima, talentima, galerijama i ateljeima iz cijele Evrope”, priča nam Samira Salihagić, vlasnica brenda Saso Mange.

“Iskusan posmatrač će steći prvi dojam o nekoj osobi na osnovu njenog odabira torbe i obuće; da li je samouvjerena, nesputana, nesigurna, vječna djevojčica, feministkinja, praktična!?”, dodaje Samira na kraju našeg razgovora.

Pa, eto, ukoliko se želite predstaviti bez riječi, birajte Saso Mange! Kao i do sada, sve radove možete pogledati na Instagram profilu i Facebook stranici Saso Mange Leather Bags.