Virtuelna aplikacija na Microsoft Teams platformi, koja korisnicima omogućava šminkanje za online sastanke uz samo jedan klik, sada je dostupna širom svijeta u saradnji između Maybelline New York i Microsofta. Ovaj “virtuelni neseser za šminku“, omogućava korisnicima da brzo i lako prilagode svoj lični stil i izgled prilikom Teams sastanaka, kao i da isprobaju različite stilove šminkanja.

Maybelline New York, kao dio L’Oréal grupe, ovom inovacijom ide korak naprijed u virtuelnom svijetu, sa ciljem podizanja samopouzdanja i osnaživanja ljudi, pogotovo u radnom okruženju. Osim što korisnici mogu saznati koji proizvod i nijansa su korišteni prilikom izrade virtuelnog izgleda, kako bi ih kasnije isprobali i u stvarnom životu, ova aplikacija pruža korisnicima bezbroj mogućnost za eksperimentiranje, zabavu kao i za lakše pronalaženje adekvatnih proizvoda.

„Misija branda Maybelline je da svima pruži samopouzdanje s naglaskom na prirodnoj ljepoti. Bilo da radite u kancelariji ili virtuelno, treba da se osjećate dobro u svojoj koži jer vam to pomaže da date sve od sebe. Zato smo se udružili sa Microsoft Teamsom i razvili “virtuelnu šminku” kako bi svima omogućili da se osjećaju lijepo i samouvjereno čak i kada je dan prepun obaveza“, rekla je Trisha Ayyagari, predsjednica globalnog branda Maybelline New York.

Maybelline aplikacija je opremljena svim digitalnim proizvodima za uljepšavanje potrebnim za naš sve virtuelniji svijet. Jednostavnim klikom, korisnici mogu da biraju između 12 stilova kako bi upotpunili svoj prirodni izgled i bez napora se osjećali osnaženo i zadovoljno. Potrebno je samo kliknuti na opciju Video efekti na Microsoft Teamsu, a onda na Maybelline, gde se nalaze prikazi različitih stilova šminkanja.

„U Microsoftu, osnaživanje ljudi uz pomoć tehnologije predstavlja srž onoga što radimo. Nova Maybelline Beauty aplikacija u Microsoft Teamsu je odličan primjer kako, zajedno sa našim partnerima, dajemo ljudima više načina da dođu do izražaja u radnom okruženju koristeći moć vještačke inteligencije“, rekla je Nicole Herskowitz, potpredsjednica Microsoft Teamsa.

Pokrenuta pomoću Modiface AI i razvijena u saradnji sa Institutom Geena Davis kako bi obuhvatila široku i što raznolikiju populaciju, nova aplikacija je trenutno dostupna kao opcija u Teams video pozivima svima onima koji imaju Teams licencu za poslovne korisnike, uključujući i korisnike u našoj zemlji.