U Sarajevu je krajem prošle godine otvoren studio bh. modnog brenda Plusminus, koji unazad šest godina uspješno realizuje autentične kolekcije koje predstavljaju spoj grafike i dizajna. Na atraktivnoj lokaciji, između dva pozorišta, u ulici Branilaca Sarajeva 21, pronaći ćete jedinstvene, bezvremene, minimalističke modne komade, prilagođene željama i mjerama kupca.

Dizajnerka Ena Dujmović je dugo vremena analizirala potrebe svojih kupaca, te koja lokacija i kakav prostor bi bio idealan, kako bi brend Plusminus napravio ovaj bitan i velik korak. Koncept prostora je takav da se sve odvija na jednom mjestu, cijeli proces proizvodnje, kako bi kupci mogli vidjeti, prisustvovati i biti dijelom procesa. S obzirom na to da se svi Plusminus komadi mogu prilagoditi mjerama kupca, ukoliko se, kada probate haljinu, ispostavi da vam je preduga, u roku od pet minuta na licu mjesta vrši se korekcija, a vi iz studija izlazite s haljinom koja vam, u svakom smislu, savršeno odgovara.

Ena Dujmović; Foto: Maja Topčagić

Ena Dujmović; Foto: Maja Topčagić

Već je poznato da Plusminus ima jedinstven koncept u kojem kombinuje tradicionalne izvedbe grafike i, u saradnji sa grafičarima, na tekstil štampa jedinstvene otiske koji su veoma prepoznatljivi.

Kao najbolji bh. modni brend, Plusminus je 2019. godine osvojio BiG SEE nagradu, predstavljajući našu zemlju na izložbi u Ljubljani. Mnoge poznate ličnosti nosile su njihove komade, a u prodaji su, osim u Sarajevu, i u mnogim svjetskim gradovima, sve do daleke Kanade.

Osim kolekcija koje su nosive u svakodnevnim prilikama, tokom posljednje dvije godine, fokusirani su i na vjenčanja, a riječ je o zaista drugačijim izvedbama vjenčanica, namijenjenih svim onim ženama koje se ne vide u klasičnim izdanjima na koja smo navikli.

Kako se ovaj brend neprekidno razvija, između ostalog, i u smislu upotrebe materijala i razmišljanja o okolini, trude se raditi na tome da od ostataka koji nastaju prilikom krojenja, prave ručno pletene torbe, s obzirom na to da je održivost i Zero Waste politika, jedini trend koji prate.

Foto: Maja Topčagić

Foto: Maja Topčagić

Studio modnog brenda Plusminus nalazi se u Sarajevu, odmah pokraj Pozorišta mladih, a posjetiti ih možete svakim radnim danom, u terminu od 09:00-18:00, te subotom od 10:00-18:00.