Lioton 1000 gel kompanije Berlin-Chemie Menarini, koji je sinonim za liječenje krvnih sudova i prevenciju bolesti površinskih vena, dobio je još jedno veliko priznanje – status Superbrands BH. Prestižno priznanje kojim se može pohvaliti tek 1% kompanija na domaćem tržištu je dodjelila organizacija Superbrands, nezavisni i globalni autoritet na području brandinga koji djeluje u 90 država širom svijeta.

Samo brendovi sa najvišim ocjenama stručnjaka i potrošača nagrađuju se Superbrand statusom primjenjujući međunarodne Superbrands standarde. Odlike Superbrands-a su: kvalitet, različitost, pouzdanost i emocija koju proizvod budi u ljudima. Lioton 1000 gel, koji je na tržištu BiH prisutan već 15 godina, se sada pridružio ekskluzivnoj globalnoj porodici od oko 39,000 Superbrand robnih marki širom svijeta.

Šta je Lioton 1000 gel i ko ga može primjenjivati?

Lioton gel sadrži visoku koncentraciju heparina u obliku gela, a krasi ga odlična apsorpcija na samom mjestu primjene što ga čini izuzetno efikasnim. Heparin prevenira razvoj krvnih ugrušaka u površinskim venama, poboljšava protok krvi u malim krvnim žilama, smanjuje otoke nogu i ublažava i ubrzava prolazak modrica. Lioton gel ima vrlo nizak rizik od nuspojava, ne ostavlja mrlje ni tragove pa je pogodan za upotrebu tokom svakodnevnih aktivnosti. Uz ugodan miris lavande daje trenutni osjećaj hlađenja.

Zbog prirode posla provodite mnogo vremena na nogama? Imate teške, umorne i natečene noge na kraju dana? – Sa Lioton gelom imajte lake noge!

Problemi sa upaljenim i proširenim venama se pogoršavaju u toplijim mjesecima, što otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Zdrav život i redovna upotreba Lioton® 1000 gela pomaže u smanjenju simptoma proširenih vena tako da možete ostati na nogama i nastaviti sa aktivnim životom.
Nezgode i povrede su česte u sportu. Kod uganuća, nagnječenja i modrica, Lioton gel djeluje direktno na mjestu povrede, «razbija» modrice, a na mjestu nanošenja pruža osjećaj ugodnog hlađenja. – Zato Lioton gel treba biti u torbi svakog sportiste!

Želite lijepe i njegovane noge, naročito u ljetnom periodu? Lioton gel smanjuje oticanje nogu, pruža osjećaj hlađenja i ima ugodan miris lavande, a ne ostavlja mrlje i tragove na koži, što ga čini idealnim za zdravlje, ali i ljepotu Vaših nogu!

Lioton gel dostupan je u svim apotekama bez ljekarskog recepta, a više informacija možete potražiti kod svog ljekara, farmaceuta ili na stranici www.lioton.ba

Inače, proizvođač Lioton 1000 gela je kompanija Berlin-Chemie/Menarini, koja ima tradiciju dugu više od 135 godina, a fokusirana je na poboljšanje kvaliteta života ljudi. Ključne vrijednosti koje Berlin-Chemie/Menarini njeguje su briga za ljude, fokus na pacijenta, odgovornost i integritet, te kvalitet. Ove vrijednosti prepoznaju i cijene i potrošači (pacijenti), koji su izglasali upravo Lioton 1000 gel kao Superbrand BiH.