Foto: Maja Topčagić
Model: Paula Sikirić
Make-up: Naida Đekić

U najnovijem izdanju Plusminus kolekcije, tradicija susreće urbanu eleganciju, što je već prepoznatljiv pečat ovog brenda. Snimanje aktuelne kolekcije otkriva magičan spoj ručno pletenih džempera s upečatljivom trodimenzionalnom teksturom, predimenzioniranih šalova te statement komada koji plijene pažnju svojim originalnim printovima.

Linija džempera i šalova izrađena je od izuzetno mekane vune, koja ne bocka, u specijalnoj i vrlo kompleksnoj mustri koja oduzima dah svojom fluidnošću i trodimenzionalnim dizajnom. Svaki komad nosi pečat održivosti, budući da su statement jakne ručno pletene od ostataka materijala pri krojenju, što predstavlja jedan od načina na koji se Plusminus angažuje u lokalnom slow fashion pokretu.

Posebnu vrijednost kolekciji dodaje umjetnik Denis Haračić, koji je izradio printove tehnikom bakropisa i linoreza. Ova saradnja dodatno naglašava autentičnost i umjetnički dojam svakog komada.

Paula Sikirić, koja je nosila Plusminus kreacije tokom snimanja, ne samo da je profesionalno predstavila komade, već je svojom kreativnošću i stilom dodala posebnu dimenziju priči koju svaki komad nosi.

Sve ovo ne bi izgledalo tako bez Maje Topčagić i njenog predivnog studija, gdje su se energije spojile kako bi stvorile savršen ambijent za snimanje.

Naida Đekić je zaslužna za make-up i frizuru, dok su torbe i čizme odabrane iz Erninog Ateljea71, dodajući dodatnu notu jedinstvenosti.

Svi modeli iz kolekcije dostupni su za online narudžbe na www.plusminusfashion.com ili direktno u studiju na adresi Branilaca Sarajeva 21 u Sarajevu. Otkrijte spoj tradicije, inovacije i održivosti u svakom komadu Plusminus kolekcije.