Pako Nao studio čine Hana Piščević i Nebojša Resanović, par čija se interesovanja kreću od ekstremnih sportova do primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Kroz igru, spajajući umjetnost i sport, ono što nastaje između konstruišu u priče, predmete i prostore. Prepliću umjetnost sa skejtbordingom i penjanjem, jer sportovi poput ovih jačaju individualnost, razvijaju kreativnost i logičko razmišljanje i uče nas da strah gledamo pravo u oči. Da istražujemo, padamo i ustajemo.

Foto: Sanja Mugoša

Njihov projekat na Kiteloop plaži na Adi Bojani donosi fascinantne funkcionalne skulpture velikih razmjera. Ovi skulpturalni radovi su više od običnih objekata – to su pozivnice za igru i maštovito istraživanje.

Penjački zid postaje roze slon, a mini rampa za vožnju skejta se transformiše u maslinastu zmiju ili bilo koju drugu životinju koju posmatrač zamisli.

Foto: Sanja Mugoša

Suština njihove filozofije je zamijeniti rigidna pravila kreativnošću, zamijeniti uspjeh igrom, talenat pokušajima i fokusirati se na proces stvaranja umjesto isključivo na finalni proizvod.

“Igra je ključni element koji povezuje sve što radimo i ideja koja stoji iza svega je da podsjetimo velike da pronađu dijete u sebi, a one male da nikad ne prestanu s igrom”, poručuju autori projekta, Hana i Nebojša.

Foto: Sanja Mugoša

Ujedinjujući umjetnost i sport na ovako inovativan način, Pako Nao studio ne samo da stvara vizuelno zadivljujuće radove, već nas i inspiriše da promijenimo svoj pogled na svijet. Njihov projekat se pretvara u poziv za sve nas da istražujemo, padnemo i ponovo se dignemo, s osmijehom na licu i igrom u srcu.

Foto: Fisnik Dobreci