MSC Poesia ove jeseni nudi očaravajući itinerer, vodeći goste na spektakularno putovanje otkrivanja bogate kulture i ljepota nekih od najtraženijih destinacija Mediterana. Ovaj duži itinerer uključuje pristaništa u očaravajućim gradovima: Kusadasi i Istanbul (produženi boravak) u Turskoj, Pirej blizu Atene te Genova, Palermo i Civitavecchia za Rim u Italiji, nudeći bezbroj jedinstvenih doživljaja i nezaboravne uspomene s odmora.

MSC Poesia će ponuditi ovaj jedinstveni 11-noćni itinerer od 09. do 11. mjeseca 2023. godine pružajući gostima priliku da u potpunosti urone u fascinantne povijesne znamenitosti svake destinacije, izvanrednu arhitekturu, ukusne kulinarske užitke i upečatljive krajolike dok istovremeno uživaju u ugodnoj jesenskoj klimi koja je savršena za razgledavanje i aktivnosti na otvorenom.

Tijekom krstarenja do svake destinacije MSC Poesia svojim gostima nudi opuštanje u elegantnom i udobnom smještaju uz uživanje u prvoklasnoj zabavi, raznovrsnoj gurmanskoj ponudi, nagrađivanoj obiteljskoj ponudi te suvremenim spa i fitness sadržajima. MSC Cruises će na brodu i na kopnu pružiti širok raspon različitih aktivnosti i izleta za goste svih dobnih skupina kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Istražite bezvremenski šarm Genove – Italija

Šarmantan lučki grad Genova je prva stanica itinerera broda MSC Poesia i destinacija koju gosti ne žele propustiti. Grad nudi mnoštvo atrakcija uključujući njegove povijesne spomenike, predivne crkve, očaravajuće palače, svjetski poznati akvarij, prekrasan pogled na luku i slikovite uličice ispunjene izvrsnim restoranima, kafićima i trgovinama. Putnici mogu iskoristiti pogodnosti izvanrednih izleta u ponudi MSC Cruisesa uključujući šetnju ulicom Via Garibaldi uz obilazak veličanstvenih palača uključujući Nicolosio Lomellino i Palazzo Bianco ili pak izlet do Ligurske rivijere s tri najcjenjenija dragulja: Portofino, Camogli i Santa Margherita – za uživanje u prirodnim ljepotama ovih primorskih sela kao iz snova.

Zakoračite u čaroliju Kusadasija – Turska

Itinerer broda MSC Poesia će uključivati dvije pristanišne luke u Turskoj što će gostima omogućiti više prilika za uživanje u fantastičnim turskim gradovima. Prva postaja na listi je ljetovalište Kusadasi smješteno uz blještavo Egejsko more. Ovaj dinamičan grad je popularna destinacija poznata po svojoj prekrasnoj obali, bijelim pješčanim plažama, povijesnim mjestima i izvanrednoj turskoj kuhinji. Odavde gosti mogu posjetiti Efez koji je poznat po svojim drevnim ruševinama, hramovima i kupeljima. Izlet MSC Cruisesa će omogućiti gostima otkrivanje njegovih arheoloških nalazišta na poludnevnom izletu uključujući i posjet kući Djevice Marije koje se smatra mjestom gdje je provela svoje posljednje dane, a tu su i poznata Celsiusova knjižnica i ostaci Hadrijanovog hrama.

Doživite raznoliku kulturu Istanbula – Turska

Sljedeća stanica na putovanju uključuje produženi boravak u Istanbulu, najvećem turskom gradu, koji se prostire na dva kontinenta – Europa i Azija. Ovaj raznolik i uzbudljiv grad, poznat po svojoj bogatoj kulturi i povijesti, sigurno će zadovoljiti različite želje sa svojim bezbrojnim muzejima, velikim džamijama, šarenim bazarima, povijesnim znamenitostima, izvrsnim restoranima i očaravajućim krajolicima. Izleti MSC Cruisesa gostima pružaju priliku da posjete neke od svjetski poznatih znamenitosti uključujući Plavu džamiju i Topkapi palaču.

Uživajte u čudima Atene – Grčka

Brod će zatim krenuti prema Pireju, domu najveće luke u Grčkoj s obiljem aktivnosti za uživanje tijekom ovog čarobnog doba godine. Ovaj lučki grad je savršeno smješten za obilazak obližnje Atene, glavnog grada Grčke i jednog od najstarijih gradova na svijetu koji je pun impresivnih prirodnih čuda. Od svojih veličanstvenih antičkih spomenika, čudesne grčke arhitekture i izvanredne grčke kuhinje – ovo je destinacija koju znatiželjni putnici ne smiju propustiti. MSC Cruises u svojoj ponudi ima brojne izlete za istraživanje bogate kulturne baštine uključujući obilazak grada do dobro poznatih atrakcija i legendarnu Akropolu: veliku drevnu citadelu na vrhu brda koja gleda na grad Atenu, gdje gosti mogu vidjeti Partenon, hram posvećen starogrčkoj božici Ateni – jedan od najistaknutijih i najznačajnijih spomenika u Grčkoj.

Izgubite se u ljepotama Palerma – Italija

Putnici će imati priliku doživjeti ljepotu južne Italije sa sljedećom lukom – Palermom, glavnim gradom otoka Sicilije koji je poznat po svojoj bogatoj povijesti, arapsko-normanskoj arhitekturi, veličanstvenim palačama i crkvama, kulinarskoj baštini i prekrasnim plažama. Izleti MSC Cruisesa nude mnoštvo uzbudljivih aktivnosti uključujući razgledavanje ključnih znamenitosti grada kao što su njegova drevna kraljevska palača, Palazzo dei Normanni i Teatro Massimo, treća najveća operna kuća u Europi ili se pak mogu uputiti na izlet u grad Monreale smješten na padini Monte Caputo gdje mogu posjetiti njegovu katedralu, dom izvanrednih zlatnih mozaika koji prikazuju scene iz Starog i Novog zavjeta.

Otkrijte drevnu prijestolnicu Rim – Italija

Zaokružujući primamljivi itinerer broda MSC Poesia, gosti će uploviti u priobalni grad Civitavecchia, poznat po svojoj užurbanoj luci. Odavde gosti mogu poći u Rim, jedan od najpoznatijih gradova na svijetu, prepun povijesti, šarma i zabave. Ovaj živahan i romantičan grad ima za svakoga ponešto uz obilje nevjerojatnih atrakcija uključujući nevjerojatnu kuhinju juga Italije, slikovite ulice, divne trgovine i inspirativne povijesne znamenitosti. Gosti mogu bilo istraživati drevni grad samostalno ili na jednom od izleta u ponudi MSC Cruisesa uključujući posjet legendarnom Koloseumu kao i šetnju do više gradskih znamenitosti koje se ne smiju propustiti kao što su Fontana di Trevi, Piazza Navona, Panteon i Vatikan.