Soft Space, nova je zona za opuštanje koju jednako vole i djeca i odrasli. Instalacija vrijedna oko 100 tisuća eura nastavak je suradnje sa svjetski poznatim kolektivom Numen/ForUs.

Terme Tuhelj novom instalacijom u hotelu Well postale su dio globalnog umjetničkog trenda, upotpunile su obiteljske sadržaje i podarile unutarnjem interijeru neku novu dimenziju. Ovom neobičnom atraktivnom zonom za opuštanje smještenoj pokraj glavne recepcije hotela, dominira interaktivna umjetnička instalacija popularnog dizajnerskog kolektiva Numen/ForUs poznatog po konceptualnim instalacijama, scenografiji, industrijskom i prostornom dizajnu.

Riječ je o zanimljivoj instalaciji napravljenoj od trodimenzionalnog tepiha zelene boje kojoj su u Termama Tuhelj dali zanimljiv naziv Soft space jer svojom lebdećom mekanom konstrukcijom podsjeća na komadić nekog posebnog svijeta, a u kombinaciji sa zelenim brežuljkastim krajolikom, kao da je organski karakter Bajke na dlanu dobio svoju interijersku ekstenziju.

„Nakon izgradnje Tuhi Green PlaNET-a, koji je odlično prihvaćen od strane naših gostiju, odlučili smo se na izgradnju nove instalacije gdje smo ponovno angažirali provjerenu tvrtku Numen/ForUs koja je za nas osmislila jedinstvenu instalaciju te tvrtku Regeneracija koja je izradila tepih prema idejnom rješenju“, izjavili su iz Terma Tuhelj.

Trodimenzionalna lebdeća instalacija

Soft Space druga je permanentna nastanjiva instalacija koju je tvrtka Numen/ForUse osmislila za Terme Tuhelj. Trodimenzionalni tepih zelene boja, postavljen u prostoru daje dojam lebdeće instalacije koja poziva na opuštanje i odmaranje. Instalacija se sastoji od dva sloja ručno taftanog, trodimenzionalno deformiranog tepiha od stopostotne runske vune koji definiraju meki i topli prostor između organskih slojeva.

„Instalacija se odlikuje oblikovanom lakoća koja je u kontrastu s težinom i punoćom tepiha, a bočne staklene stijene sa zelenim okolišem eksterijera pružaju dovoljno svjetla za osvjetljenje instalacije.“ – ističu iz tvrtke Numen/ForUse.

Tvrtka Numen/ForUS posljednjih 15 godina dizajnira objekte i koncepte bez unaprijed definirane funkcije, što je rezultiralo projektima Numen-light i instalacijama Tape, Net, Tube i Tuft koje krase europske gradove, a Terme Tuhelj ponosni su vlasnici Tube i sada Tuft instalacije.