Svima koji se žele dobro zabaviti, NGO Marathon i Intersport poklanjaju utrku Intersport FunRun koja će biti održana u sklopu Sarajevo RunFesta.

“Ovom utrkom pomjeramo granice u zabavi i trčanju te pružamo priliku da doživite potpuno novi osjećaj kretanja”, poručuju organizatori.

Datum: 17.09.2023.
Start: znak “Meeting of Cultures”
Vrijeme: 09.20 sati
Udaljenost: samo 2,2 km

Dajte mašti na volju, obucite omiljenu opremu ili napravite najoriginalniju kreaciju u kojoj ćete biti prepoznatljivi. Možete povesti kućnog ljubimca ili provozati vašeg mališana u kolicima, napraviti nešto neobično sa vašim trkačkim timom i zabilježiti jedinstvene momente koje pruža ova zabavna utrka.

Radujemo se još jednoj Fun Run utrci i veselom trčanju najljepšim ulicama Sarajeva. Fun Run je prilika da doživite atmosferu velikog sportskog događaja, da budete malo spremniji i zdraviji, a da ne ispadnete previše ozbiljni. Željeli smo dati priliku svima da se pokrenu, druže, stvore nove uspomene i dobro se zabave. Besplatna kotizacija je naš poklon svim građanima, a učesnike na cilju očekuju medalje, pokloni i sjajna zabava!  Vjerujemo da ćete uz Fun Run zavoljeti trčanje i nastaviti sa redovnim kretanjem”, izjavili su iz kompanije Intersport.

Na čemu je fokus?

Zabava, zabava i još zabave! Na startnu liniju dođite sa svojim prijateljima, obučeni u omiljenu sportsku opremu ili u najkreativnijoj i najprepoznatljivijoj odjeći koju možete zamisliti. Pustite mašti na volju! Ovo je vaša prilika da zablistate i istaknete se na najfantastičniji način.

Ko može učestvovati?

Apsolutno svi! Bez obzira na to koliko imate godina i u kakvoj ste kondiciji, ova utrka je za vas. Ne radi se o vašoj brzini trčanja; sve je u tome da se zabavite i uživate u trčanju!

Zašto učestvovati?

Doživite radost trčanja (ili hodanja) zajedno sa ostalim učesnicima.

Stvorite nezaboravne uspomene sa svojim prijateljima i porodicom.

Snimite najsmiješnije, najvrijednije i nezaboravne trenutke. Označite svoje kalendare, okupite svoje prijatelje i porodicu i pripremite se za dan smijeha, druženja i čistog uživanja.

Više o samoj utrci potražite ovdje, a prijaviti se možete putem ovog linka.