Gotovo tri decenije, Kate Moss je jedno od najpoznatijih imena među top modelima. Moss se našla na nebrojeno mnogo reklamnih kampanja i stajala pred objektivom brojnih fotografa i fotografkinja, a o njoj je napisano i nekoliko monografija.

Ipak, nova monografija Kate koju potpisuje Mario Sorrenti razlikuje se od svega navedenog, dajući nam na uvid 50 fotografija Kate Moss iz vremena prije njene svjetske slave. Sorrenti i Moss upoznali su se u ljeto 1991. godine i uskoro postali par, a Sorrenti je u svakoj prilici fotografisao Kate, praveći spontane, jednostavne, intimne fotografije svoje djevojke.

U knjizi Kate sabrane su fotografije koje su uvjerile američkog modnog dizajnera Calvina Kleina da treba angažovati dvojac Sorrenti i Moss za kampanju svog novog parfema, Obsession, te fotografije kojim su započele iznimno uspješne karijere Marija i Kate.

Zanimljivo je da su negativi ovih fotografija sve do prije nekoliko godina ležali zaboravljeni u Sorrentijevoj arhivi, a izbor za knjigu fotograf je napravio uz pomoć same Kate Moss s kojom i danas sarađuje, te kolege Dennisa Freedmana.