Foto: Emina Memija

U duhu istinskog modnog glamura i neizmjerne strasti, Kontura Futura revija, održana 16. maja ove godine u sarajevskoj Vijećnici, predstavila je nove kolekcije svojih idejnih začetnica, Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić, a osim kolekcija ovih renomiranih dizajnerica predstavljeni su i radovi mladih dizajnerica, Dalile Bristrić i Amre Kurtić.

Amna Kunovac Zekić i Jasna Hadžimehmedović Bekrić

Međutim, ono što mnogi nisu vidjeli tu noć je nevjerojatna predanost tima iza kulisa. Njihova neumorna energija i besprijekorna profesionalnost transformirali su ovu reviju u nezaboravan spektakl.

Stilistica Gordana Gasha Miladinović, poznata po svom jedinstvenom stilu i neiscrpnoj kreativnosti, osmislila je lookove koji su nadmašili sva očekivanja. Svaki detalj, svaki sloj odjeće bio je savršeno usklađen, čineći da modeli izgledaju kao da su upravo sišli s naslovnica prestižnih modnih magazina.

“Ove godine, Kontura projekat je bio zahtjevniji od prošlogodišnjeg, utoliko što smo imali još dvije mlade dizajnerice, Amru i Dalilu. Organizacija i pristup bili su na visokom nivou. Casting i fitting za sve dizajnerice odrađen je u danima prije revije, kako i dogovori za frizure i šminku. Ko nosi koju odjeću, ko je kako našminkan, i koji je ‘feel’ za svaku dizajnericu, jako je važno. Na sam dan revije, organizacija i koordinacija u backstageu morali su biti besprijekorni, s obzirom na brze promjene odjeće između dizajnerica”, istaknula je Gordana Miladinović.

Energija u backstageu je bila električna i mislim da je to publika mogla osjetiti. Malo ko može razumjeti kakve se frka dešava iza scene, ali vas taj adrenalin nosi, pa se nekako sve stigne. Ja najviše uživam u tom osjećaju kada se sav rad i odabir spoji i poklopi u tih nekoliko minuta i dobijete puni efekt onoga što ste zamislili pod svjetlima i muzikom”, dodala je Miladinović.

Make-up artistice Maja Koristović Talović i Vesna Husić, te make-up artist Adi Hasić, čije umjetničke ruke donose magiju na lice svakog modela, kreirali su make-up lookove koji su istovremeno odvažni i elegantni. Nihova vizija ljepote oživjela je na licima modela, naglašavajući njihovu prirodnu ljepotu i dodajući dozu drame koja je oduševila publiku.

“Predivan rad sa kolegama i dugogodišnjim prijateljima rezultirao je nevjerovatno pozitivnom atmosferom u backstagu. Uvijek je zanimljivo iskustvo dati svoj doprinos u realizaciji projekata koji se predstavljaju drugima jer smo u mogućnosti da kreativno pomjeramo granice i na taj način predstavimo zajednički rad u cjelini. Tako da se modnim revijama uvijek posebno radujem, jer su prikaz konstantnog stvaranja i kreiranja, po meni najbitnijeg procesa, koji nikada ne treba da stane. Hvala Amni i Jasni na uloženom naporu da nas sve okupe na jednom mjestu”, kaže Maja Koristović Talović.

Ensar Dervišbegović, talentirani hairdresser, svojim je majstorstvom oblikovao frizure koje su savršeno upotpunile cjelokupan izgled. Njegova sposobnost da svaki pramen kose postavi na svoje mjesto, s lakoćom je kreirala frizure koje su istovremeno bile moderne i bezvremenske.

Džejla Glavović, direktorica agencije za modele Swan Model Managment, još jednom je dokazala svoje izvrsno oko za talente. Njeni pažljivo odabrani modeli, sa samopouzdanjem i gracioznošću, nosili su kreacije s nevjerojatnom elegancijom, čineći svaki korak po pisti istinskim modnim trenutkom.

Ovaj nevjerojatni tim svojim je znanjem, strašću i predanošću doprinio da Kontura Futura revija bude besprijekorna i nezaboravna. Njihov rad iza kulisa ključan je za stvaranje savršenog izgleda i atmosfere koja ostavlja bez daha. Publici su pružili iskustvo koje će dugo pamtiti, a modna industrija još jednom je dobila potvrdu da je timski rad ono što stoji iza svakog velikog uspjeha.

Kontura Futura je više od revije – to je sinergija talenta, strasti i neumornog rada.