Foto: Sanela Babić

Uspješna bh. dizajnerica Belma Tvico predstavila je drugi dio kolekcije Hues of Embrace za jesen/zimu 2024. godine.

Prema riječima Belme Tvico, minimalizam kao forma mode, umjetnosti i života ključni je trend za zimu 2024. godine. Ona vidi zimu kao priliku za vještu i zavodljivu slojevitost, koja se očituje ne samo u garderobi, već i u svakodnevnom životu te nijansama zagrljaja koji čine zimske dane toplijim.

Kolekcija Hues of Embrace, prvobitno predstavljena kao Pre-Fall ponuda ovog bh. modnog brenda, doživljava svoj nastavak kroz 22 nova looka, jasno poručujući da zima nije godišnje doba koje zahtjeva dosadnu odjeću.

Kaputi u custom-designed printu, haljine u živopisnim nijansama fuksije te maxi suknje sa zavodljivim prorezima pružaju pravu mjeru privlačnosti i topline za svaku prigodu.

Druga riječ za zimu je i baršun: elegantan, topao, i nježan prema koži. Baršunaste haljine iz nove kolekcije zrače glamurom i bezvremenskim šarmom. One prate i obavijaju siluetu, stvarajući kontrast jednostavnijim komadima garderobe koji ih nadopunjuju.

Svestranost – to je ključna karakteristike ove jedinstvene kolekcije. Trench kaput sezone dolazi u svijetložutoj nijansi maslačka. Minimalistički kroj obogaćen je patent zatvaračem koji prati liniju tijela cijelom dužinom, pretvarajući kaput u maxi haljinu bez napora. Volani nisu rezervisani samo za večernje haljine. Maxi volan ugrađen je kao alternativa klasičnoj kragni na dugom vunenom kaputu u kraljevsko plavoj boji.

Iz Belma Tvico ateljea poručuju da nije potrebno žaliti se na zimu ove godine. Bez obzira na to da li je riječ o predimenzioniranim ili krojevima koji su tu da istaknu vašu figuru, kreacije iz kolekcije Hues of Embrace tu su da vam pruže osjećaj sigurnosti, topline i sreće.