Predstavljamo Lejlu Subašić, po zanimanju diplomiranu pravnicu, te vlasnicu brenda L'Jewelry, koju smo zamolili da kaže nešto o sebi i svom malom, ali lijepom biznisu.

“Priča o izradi nakita pod brendom L'Jewelry započela je prije četiri godine. Pošto sam i sama ljubitelj istog, u početku sam izrađivala komade koje bih sama nosila, a onda se to, laički rečeno, počelo širiti među rajom. Volim jednostavnost i decentnost, tako da to nastojim prenijeti i na komade koje izrađujem, ali koketiram i sa velikim asimetričnim komadima koji imaju dozu glamura i vrlo su upečatljivi. Kao materijale koristim posrebrenu alu-žicu, polimernu glinu, poludrago kamenje, eko-kožu i druge tkanine”, priča nam Lejla.

“Moja najveća inspiracija su zadovoljni kupci koji se iznova vraćaju, a njihov osmijeh je moja najveća nagrada i vjetar u leđa za budući rad. Prije dvije i po godine sam registrovala svoj mali biznis. Planovi za budućnost su, svakako, širenje kruga potencijalnih kupaca i poslovnih partnera iz Bosne i Hercegovine, kao i plasiranje proizvoda na strano tržište. Kao što Steve Jobs kaže: Vaš rad će ispuniti veliki dio vašeg života, a jedini način da budete istinski zadovoljni je da radite ono u što vjerujete da je sjajan posao. A jedini način da radite sjajan posao je da volite ono što radite”, zaključuje Lejla.