U Sarajevu je nedavno otvoren kreativni biljni kutak pod nazivom Katkus u kojem možete pronaći kaktuse, sukulente i ručno oslikane saksije. Ove biljke su omiljena dekoracija za dom jer su jednostavne za održavanje, a svojim jedinstvenim izgledom unose poseban šarm u interijer. Naročito dolaze do izražaja kada su smještene u neodoljivim saksijama koje ne samo da ih ističu, već i pričaju priču o njihovom porijeklu i značaju.

Kaktusi i sukulenti poznati su po svojim jedinstvenim oblicima i bojama. Prilagođeni su za preživljavanje u suhim uvjetima zahvaljujući specijalnim tkivima koja im omogućuju skladištenje vode. Kaktusi najčešće imaju debele, mesnate stabljike prekrivene bodljama koje ih štite od predatora i smanjuju gubitak vode. Sukulenti se javljaju u različitim oblicima i veličinama, a njihovi listovi su često debeli i mesnati, također radi skladištenja vode.

Katkus nudi razne vrste sukulenata i kaktusa, od malih i šarmantnih do velikih i impresivnih. Posebno se izdvajaju njihove zabavne ručno oslikane glinene saksije koje dolaze u različitim bojama i uzorcima, privlačeći pažnju ljubitelja biljaka.

Ovaj kreativni biljni kutak možete posjetiti svakog dana, osim nedjelje, od 10 do 18 sati na adresi Buka 4 u Sarajevu. Doživite ljepotu biljaka i otkrijte kako mogu obogatiti vaš životni prostor.