Foto: Melika Tursić
Model: Ajna Krajinić

Flora Handmade je ručno rađeni nakit sa kristalnom smolom i pravim suhim cvijećem koje se uzgaja, suši i presuje u mirisnom cvjetnjaku u Tomislavgradu. Ono što Floru čini interesantnom i drugačijom jeste poruka koju šalje svaki komad ovog unikatnog nakita. Svaki cvijet sačuvan u Flori ima svoje simboličko značenje koje se može pronaći na kartici uz nakit. Tako, na primjer, ako poklanjate naušnice sa cvijetom šatirane pelargonije, šaljete poruku prijateljstva i pozitivnih emocija. Flora nakit nije samo modni dodatak, to je emocija koju želite prenijeti dragoj osobi na jedinstven način, jezikom cvijeća. Važno je naglasiti da su u pitanju unikati jer niti jedan cvijet nije isti, čak ni kada se radi o istoj vrsti, tako da niti jedan komad nakita ne može biti isti.

Flora Handmade nakit najjednostavniju odjevnu kombinaciju može učiniti posebnom. Spoj jednostavnosti i elegancije čini ga savršenim za svaku priliku, posebno u situacijama kada želite biti primijećeni. Flora nakit nosi samouvjerena žena koja zna šta hoće i koja želi biti primijećena po nečemu drugačijem. Važno joj je mišljenje okoline, ali ono joj nije smjernica u životu, ne ograničava ju jer ima svoj stav. Ona Flora nakit zna nositi i u poslovnom okruženju na način da izgleda poslovno, tako da nakit ne privlači previše pažnje, osim onoliko koliko je dovoljno da pošalje poruku da je drugačija, sigurna u sebe i kreativna. Također, taj isti nakit zna nositi i u ležernijoj situaciji i poslati poruku da je posebna, zabavna, pozitivna i da zna šta želi. Snažna, ali i emotivna. Njena snaga upravo i leži u njenim emocijama koje zna prepoznati, i kod sebe i kod drugih, i izraziti ih na pravi način.

Flora nakit idealan je i kao poklon dragim osobama kojima želimo na jedinstven način prenijeti svoje emocije, odati priznanje, njegovati vezu.