Jučer je u ulici Ferhadija br. 14, čuvenoj sarajevskoj promenadi, otvorena nova prodavnica DOGO čiji veseli, unikatni i neobični dizajn privlači poglede i uveseljava prolaznike. Kreativni motivi koji daju osobni pečat, često potpomognuti nekom životnom porukom ili krilaticom, svojoj vlasnici omogućavaju da izrazi lični stav ili kako to iz ove kompanije poručuju: “Personalize Your Life”!

Odlična atmosfera, dobra muzika, slatki dodatak posebno oslikanih kolačića sa DOGO prepoznatljivim motivima privukli su veliki broj ljubitelja ovog brenda, ali unijeli i dozu osvježenja u vidu proširenja asortimana. Naime, u ovom prodajnom objektu možete pronaći nevjerovatno primamljive šarene pamučne čarape za sve uzraste brenda OGOBONGO. Motivi iz crtanih filmova, pop-kulture i poznatih umjetničkih slika su samo neki od motiva koje ćete poželjeti imati u svojoj kolekciji ove sezone. Novitet je i ponuda parfema i kolekcije za njegu lica i tijela BODY SCENTS koja nam dolazi iz dalekog Dubaija i predstavlja osvježenje na bh. tržištu. BODY SCENTIS donosi nekoliko brendova pod svojim imenom: J. Fragrances, Cool & Cool, Grandour, Al Wataniah i Galaxy Concept.

Iz kompanije podsjećaju da DOGO veganske i ručno rađene cipele i torbe možete pronaći u preko pedeset zemalja svijeta i više od tri stotine prodajnih mjesta. U Bosni i Hercegovini DOGO uspješno posluje već punih pet godina, a kako saznajemo namjeravaju širiti svoju mrežu i dalje. Ovi istinski zaljubljenici u umjetnost u svom portfoliju imaju više hiljada crteža koji se prenose na platna od kojih se proizvode obuća i torbe. Oni ne prestaju stvarati. Sa svakom novom sezonom u DOGO radnjama pratimo nove dizajnerske priče koje ukazuju na bitnost personalizacije svoje obuće i isticanja iz mase. Bilo da se radi o šarenim gležnjačama, cool tenisicama, ekstravagantnim cipelama s motivima ili uzorcima – postoji ponešto za svačiji ukus i svako godišnje doba. U skladu s prirodom, koja se također slavi u mnogim dopadljivim dezenima i motivima, DOGO nastoji obuhvatiti sve aspekte života, te ih s puno kreativnosti uklopiti u proizvode. Voljeti DOGO znači živjeti DOGO!

Obavezno posjetite ovu radnju u ulici Ferhadija 14 u Sarajevu i prepustite se čulnim doživljajima, jer će podražaj zasigurno uslijediti i svaki posjetilac će moći pronaći nešto za sebe.