U subotu, 14. oktobra, u prostorijama hotela Ibis Styles s početkom u 11 sati održat će se konferencija na temu zdravlja žena 35+, a koju organizuje NVO Body Space.

Body Space kao obuhvatan koncept brige o zdravlju koji Sarajlijama već dvije godine omogućava fitness novog doba, već drugi put radi tematsku konferenciju posvećenu zdravlju žena.

Eksperti iz oblasti genetike, farmakologije, ginekologije, te interne medicine govorit će o važnosti usvajanja zdravih životnih navika kroz tri segmenta: vježba, zdrava prehrana i menadžment stresa.

Azemina Tomljenović, osnivačica udruženja Body Space, predstavit će relevantne statistike kada su u pitanju sistematski pregledi kao mjera prevencije bolesti i očuvanja zdravlja.

Dotaknut ćemo se oblasti dodataka prehrani za kojima svi posežemo s pravom, jer i uz veliki trud današnjom prehranom ne unosimo sve što nam je potrebno od vitamina, minerala, esencijanih masnih kiselina… Ipak, postoje razlike, ali i važne upute pri izboru i unosu dodataka prehrani”, kaže Tomljenović.

Na konferenciji će govoriti Adna Bešić Mesihović, doktorica genetike, Jasmina Ćorović Kuburović, internista kardiolog, Ermina Rovčanin doktorica ginekologije i Miroslava Marjanović, psihologinja i profesorica sporta.

“Koje su posljedice gojaznosti po srce i kardiovaskularni sistem, kako prepoznati promjenu u balansu hormona, kako višak kilograma utječe na učestalost karcinoma materice, samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati”, dodaje Tomljenović.

Važnost tjelovježbe za očuvanje zdravlja s posebnim fokusom za žene 35+ tema je o kojoj će govoriti predstavnici Kineziološkog fakulteta. Tomljenović poziva sve zainteresirane pojedince i udruženja da posjete prostorije Body Spacea i poslušaju konferenciju. Koraci u osvještavanju brige o zdravlju dodatno će biti nagrađeni poklon vaučerima.

Body Space sa svojim timom predstavit će koncept fitnessa novog doba koji uvažava činjenicu da savremena žena ima sve manje vremena, a brzo vidljivi rezultati su jedini apsolutni motivator da nastavimo s vježbanjem. Zdravlju se posvećujemo kroz tri pravca: redovna vježba, zdrava prehrana i menadžment stresa, s posebnim fokusom na žene 35+”, kaže na kraju Tomljenović.

Da bi vrijedni tim pripremio poklon vaučere za sve goste, dovoljno je da se pozivom ili porukom najavite na broj mobitela 061 080 060.